+

ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΡΓΑΤΗ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΑ

Ποινή φυλάκισης 25 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο Χανίων στον 47χρονο εργολάβο από την Κίσσαμο, ο οποίος χτύπησε με αλυσίδα έναν 23χρονο εργάτη του όταν εκείνος ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Ο δράστης κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή, απόπειρα παράνομης βίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Επίσης το δικαστήριο επέβαλε στον εργολάβο να καταβάλει στον εργάτη το ποσό των 270 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών του και την απαγόρευση προσέγγισης του παθόντος σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη όταν ο νεαρός εργάτης οικοδομής με την ειδικότητα του μαρμαροτεχνίτη ζήτησε τα οφειλόμενα μεροκάματα από τον εργοδότη του, εισπράττοντας όμως –κατ’ επανάληψη– την άρνησή του. Οι εκκλήσεις του εργάτη δεν είχαν αποτέλεσμα και ενημέρωσε τον εργοδότη του ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία. Τότε εκείνος τον χτύπησε με μια αλυσίδα, με το θύμα της επίθεσης να κατευθύνεται αμέσως προς το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου για να καταγγείλει το περιστατικό. Ωστόσο, στον δρόμο έπεσε και πάλι θύμα επίθεσης από τον εργολάβο, ο οποίος τον είχε ακολουθήσει με μηχανάκι και άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι και στο σώμα με μια αλυσίδα ξυλοκοπτικού. Τελικά ο εργάτης κατάφερε να φτάσει αιμόφυρτος στο αστυνομικό τμήμα απ’ όπου μεταφέρθηκε κατευθείαν στο τοπικό Κέντρο Υγείας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο δράστης της επίθεσης τράπηκε σε φυγή, ωστόσο συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από τους αστυνομικούς.

Χθες, στο δικαστήριο η πλευρά του δράστη υπέβαλε αίτημα αναβολής, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό και η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά, ενώ ανακοινώσεις καταδίκης για το περιστατικό έχουν εκδώσει εργατικά κέντρα και σωματεία της Κρήτης ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του εργολάβου αλλά και καταγγέλλοντας την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών για τις συνθήκες δουλειάς ειδικά στον οικοδομικό κλάδο και ζητώντας επιβολή ποινών σε παρανομούντες εργοδότες.

Στο πλευρό του άτυχου εργάτη στάθηκε με ανακοίνωσή του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, κάνοντας ευθέως λόγο για δολοφονική επίθεση. Χθες στο δικαστήριο βρέθηκαν μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Χανίων προκειμένου να συμπαρασταθούν στον 23χρονο συνάδελφό τους.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 14.06.2022