ΑΘΩΑ Η ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ 4ΧΡΟΝΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ

Την αθώωση της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη για τις κατηγορίες που της αποδίδονταν σε σχέση με τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Αντιδράσεις από τον πατέρα του παιδιού ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

Αντίδραση από τον πατέρα:

Ο Μανόλης Παρασκάκης έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου

Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας του παιδιού φώναξε προς την έδρα του δικαστηρίου με ειρωνική διάθεση «Συγχαρητήρια, μπράβο. Εσείς δεν έχετε παιδιά; Γιατί δεν την αθωώνατε κατευθείαν; Ντροπή σας».

Σε δήλωσή του ο συνήγορος της οικογένειας Γιώργος Κοκοσάλης προανήγγειλε την άσκηση έφεσης επί της απόφασης τονίζοντας πως «και οι κρίνοντες κρίνονται».

«Θα καταθέσουμε τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα Ηρακλείου αίτηση για την άσκηση έφεσης  κατά της απόφασης προκειμένου η υπόθεση να κριθεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο, από ανθρώπους που θα έχουν ίσως μεγαλύτερη εμπειρία. […] Ευχόμαστε η δικαίωση των θέσεων της υποστήριξης της κατηγορίας να είναι νομική και όχι κοινωνική, και ο νοών νοείτο» ανέφερε χαρακτηριστικά

Από την πλευρά της υπεράσπισης της αναισθησιολόγου ο δικηγόρος Γιώργος Στειακάκης τόνισε πως «Όπου υπάρχει αίτιο, δεν υπάρχει και υπαίτιος. Το δικαστήριο κατέληξε ότι τη Νεκταρία Πολάκη δεν την βαραίνει καμία ευθύνη. Ήμασταν ενώπιον ενός πολύ σχολαστικού δικαστηρίου ενώ για πρώτη φορά είδα τόσο σχολαστική αιτιολόγηση της απόφασης από την έδρα πριν ακουστεί η λέξη αθώα».

Η συνήγορος υπεράσπισης της αναισθησιολόγου Αλεξάνδρα Σπανάκη

Ικανοποιημένη για την απόφαση δήλωσε και η συνήγορος υπεράσπισης Αλεξάνδρα Σπανάκη κάνοντας λόγο για «ηθική αποκατάσταση της αναισθησιολόγου που ταλαιπωρήθηκε τόσα χρόνια».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκαν οι καταθέσεις των τριών πραγματογνωμόνων που είχαν οριστεί από το δικαστήριο προκειμένου να εξετάσουν τις ενέργειες της αναισθησιολόγου και οι οποίοι κλήθηκαν να εξεταστούν και να απαντήσουν σε νέες ερωτήσεις δίνοντας διευκρινήσεις για τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν.

Αυτήν την ώρα η συνεδρίαση του δικαστηρίου βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον εισαγγελέα της έδρας να προτείνει εκ νέου την ενοχή της αναισθησιολόγου βάσει κατηγορητηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κατά τη συνεδρίαση του (23/02) απέρριψε το αίτημα που είχαν υποβάλλει οι δύο από τους τρεις πραγματογνώμονες γιατρούς οι οποίοι ζήτησαν την εξαίρεσή τους καθώς η πλευρά της πολιτικής αγωγής άφησε αιχμές για το γεγονός ότι έχουν υπάρξει μαζί με την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο, στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση στις 15 Ιανουαρίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε διακόψει μετά την εξέταση του αιτήματος εξαίρεσης του καθηγητή καρδιολογίας ο οποίος είναι ένας εκ των τριών γιατρών που είχαν διορισθεί για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης την οποία είχε ζητήσει το δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίασή του.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αίτησή του κι έτσι ανέβαλε τη συνεδρίαση για τις 29 Ιανουαρίου ενώ ορίστηκε νέος πραγματογνώμων καρδιολόγος. Ωστόσο στη συνέχεια ήρθε η νέα αίτηση για εξαίρεση γεγονός το οποίο οδήγησε σε αρκετές αναβολές τη δίκη.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 06.03.2021