ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ… ΟΣΦΥΑΛΓΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η αιτιολογία της νέας αναβολής που δόθηκε στη δίκη της αναισθησιολόγου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη τον Δεκέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με τη συνήγορό της, η αναισθησιολόγος δεν παρέστη χθες στο δικαστήριο καθώς υπέστη «ισχυοσφυαλγία με σοβαρές νευρολογικές επιπτώσεις εξαιτίας άρσης μεγάλου βάρους» και εξ αυτού του λόγου νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου (είναι το ίδιο νοσοκομείο όπου και εργάζεται). Όπως ανέφερε η συνήγορός της, Αλεξάνδρα Σπανάκη, ερωτώμενη από την πρόεδρο του δικαστηρίου, η πελάτις της δύο μέρες πριν από τη δίκη σήκωσε κάποιο μεγάλο βάρος και την έπιασε η μέση της σε τέτοιο βαθμό που χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο όπου και παραμένει.

«Και εγώ έχω οσφυαλγία, αλλά έχω και εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη», σχολίασε δηκτικά μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Μάνος Παρασκάκης, πατέρας της μικρής Μελίνας, συμπληρώνοντας πως η οικογένειά του θα υποστεί ακόμα μια μεγάλη ταλαιπωρία. «Ελπίζουμε όμως πως κάποτε θα μάθουμε την αλήθεια και εμείς και ολόκληρη η κοινωνία για το πώς χάθηκε το παιδί μας. Σέβομαι την ελληνική Δικαιοσύνη και το έννομο δικαίωμα της κατηγορούμενης και το μόνο που προσδοκώ είναι η δικαίωση του παιδιού μου» συμπλήρωσε.

Η 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη

Η αναισθησιολόγος θα δικαστεί στις 17 Σεπτεμβρίου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν τήρησε αυστηρά το πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το παιδί με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία. Η αλλεργική αντίδραση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τη νάρκωση μετά τη χειρουργική επέμβαση ρουτίνας (κρεατάκια) στην οποία υπεβλήθη τον Δεκέμβριο του 2015. Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή που δίνεται, καθώς η δίκη είχε αρχικά προσδιοριστεί τον περασμένο Ιούνιο και αναβλήθηκε λόγω κωλύματος της συνηγόρου υπεράσπισης.

Στην αναισθησιολόγο έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές στέρησης μισθού για έξι μήνες και στέρηση μισθολογικής ανέλιξης για δύο έτη. Χρηματική ποινή επιβλήθηκε και στη διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου, η οποία την επίμαχη μέρα βρισκόταν σε άδεια και έσπευσε λόγω του επείγοντος περιστατικού στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να προλάβει να το διαχειριστεί από την αρχή.

Σε πόρισμά του για την υπόθεση, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας καταλόγιζε στην αναισθησιολόγο βαριά ιατρική αμέλεια, κάνοντας λόγο για «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά» και «μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία». Το θέμα έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς η αναισθησιολόγος είναι στενή συγγενής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

(Κεντρική φωτογραφία: «Σέβομαι την ελληνική Δικαιοσύνη και το έννομο δικαίωμα της κατηγορούμενης και το μόνο που προσδοκώ είναι η δικαίωση του παιδιού μου» δήλωσε ο Μάνος Παρασκάκης, πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού. *Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: