ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΤΑΗΣ ΚΑΝΤΙΝΙΕΡΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Διέφυγε τη σύλληψη ο ιδιοκτήτης της καντίνας στα Χανιά που κατηγορείται για σεξιστική επίθεση και ξυλοδαρμό δύο γυναικών. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Σταυρό Ακρωτηρίου και τα θύματα του ξυλοδαρμού υπέβαλαν μήνυση εις βάρος του ιδιοκτήτη της καντίνας, ο οποίος όμως εξαφανίστηκε ώστε να παρέλθει το 48ωρο του Αυτόφωρου.

Σύμφωνα με έγγραφη καταγγελία, μια παρέα πελατών έκανε το λάθος να καθίσει στην καντίνα στην παραλία του Σταυρού Ακρωτηρίου και να παραγγείλει καφέ, έχοντας όμως κάποια σάντουιτς που θέλησαν να καταναλώσουν επί τόπου. Αν και η κουζίνα της καντίνας ήταν κλειστή και δεν σέρβιρε εκείνη την ώρα, η εμφάνιση των σάντουιτς στα τραπέζια του καταστήματός του εξόργισε τον ιδιοκτήτη, που επιτέθηκε με χυδαίους χαρακτηρισμούς στους πελάτες, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και μια θηλάζουσα μητέρα με το πέντε μηνών βρέφος της.

Οπως περιγράφεται στην καταγγελία, αλλά και στη μήνυση που υποβλήθηκε στη συνέχεια, «σε ένα παραλήρημα ύβρεων, σεξιστικών χαρακτηρισμών και απειλών από την ιδιοκτήτρια και την κόρη της, ο 50χρονος ιδιοκτήτης σηκώθηκε με δολοφονική ψυχρότητα και επιτέθηκε σε κοπέλα της παρέας την οποία έσπρωξε και έριξε πάνω στα τραπεζοκαθίσματα.

Στη συνέχεια κινήθηκε απειλητικά προς δεύτερη κοπέλα την οποία γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και αφού την έριξε κάτω, τη γρονθοκόπησε ξανά. Αμέσως μετά επέστρεψε στο τραπέζι του και κάθισε με πρωτοφανή ηρεμία».

Η παρέα αποχώρησε και μετέβη στο Νοσοκομείο Χανίων όπου δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη γρονθοκοπημένη κοπέλα από τους εφημερεύοντες ιατρούς και διαπιστώθηκε κάκωση αριστερής κροταφογναθικής, κάκωση δεξιού οφθαλμού και ρωγμώδες κάταγμα δακτύλου ποδιού, γνωμάτευση που πλέον περιλαμβάνεται ως πειστήριο στη δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος του ιδιοκτήτη της καντίνας.

Οπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» η εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, Ελένη Παπαθανασίου, πλέον διενεργείται προανάκριση και σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του ιδιοκτήτη της καντίνας. Τη συμπλήρωση της δικογραφίας αναμένει και ο δικηγόρος των παθόντων, Δημήτρης Φουράκης, και κατόπιν θα καθοριστεί η στάση της πολιτικής αγωγής εφόσον οριστεί και η σχετική δικάσιμος.

Γνωστός στις Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, εις βάρος των ιδιοκτητών της συγκεκριμένης καντίνας υπάρχει πλήθος προφορικών και γραπτών αναφορών για αγενή και επιθετική συμπεριφορά σε λουόμενους, ενώ για τη συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων οι παθόντες άνοιξαν έναν ειδικό λογαριασμό αλληλογραφίας ώστε και άλλοι πολίτες να στείλουν σχετικές καταγγελίες (report.attack.stavros@gmail.com).

Οπως καταλήγουν στο κείμενό τους οι παθόντες, το περιστατικό του ξυλοδαρμού «πρέπει να αποτελέσει συναγερμό για όλη τη δημοκρατική κοινωνία των Χανίων που θέλει να προασπίσει το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στις παραλίες χωρίς να νιώθει ότι απειλείται από τέτοιου είδους κατάπτυστες συμπεριφορές. Θα πρέπει να μπει ένα φρένο στους σεξιστές τραμπούκους που απειλούν τον δημόσιο χώρο, προωθώντας τον τουρισμό για λίγους στον βωμό του οικονομικού τους κέρδους».

(Κεντρική φωτογραφία: Η παραλία έγινε κάποτε διάσημη καθώς εκεί γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς»).