ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ

Σοβαρό επεισόδιο που σχετίζεται με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι σημειώθηκε στο γειτονικό Αρκαλοχώρι, έδρα του τοπικού δήμου, κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής παρέλασης την Κυριακή.

Οπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας, ομάδα καρναβαλιστών που ήταν ντυμένοι συμβολικά σαν ελαιόδεντρα και αεροπλάνα, κρατώντας πλακάτ με μηνύματα κατά της κατασκευής του νέου αεροδρομίου, δέχτηκε επίθεση από μέλη της οργανωτικής επιτροπής του καρναβαλιού και από παράγοντες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση που υπέβαλαν τα θύματα, ενώ στέκονταν με τις φορεσιές και τα πλακάτ τους στο πεζοδρόμιο της κεντρικής οδού του Αρκαλοχωρίου, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους μέλη της οργανωτικής επιτροπής του καρναβαλιού οι οποίοι φορούσαν και τα σχετικά διακριτικά.

Αρχικώς τους απαγορεύτηκε να παρελάσουν ενώ στη συνέχεια τους απαγορεύτηκε ακόμα και να προχωρήσουν μέσα στο πλήθος μεταφέροντας το μήνυμά τους κατά του αεροδρομίου.

Στη συνέχεια τα μέλη της περιφρούρησης του καρναβαλιού επιτέθηκαν στους ακτιβιστές, τους χτύπησαν και τους έβρισαν, ενώ τους απέσπασαν και μία φωτογραφική μηχανή.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, παρόντες στο περιστατικό ήταν και δύο αντιδήμαρχοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Πλεύρης και ο αντιδήμαρχος Πρωτογενή Τομέα Κώστας Βιδάκης, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με τη μήνυση που υπεβλήθη, χτύπησε τον έναν ακτιβιστή, ενώ ήταν αυτός που του απέσπασε και την κάμερα.

«Δεν χτύπησα κανέναν»

Σε επικοινωνία της «Εφ.Συν.» με τον αντιδήμαρχο, ο κ. Βιδάκης αρνείται κατηγορηματικά ότι χτύπησε οποιονδήποτε.

«Υπήρξαν όντως σπρωξίματα και τραβήγματα ώστε να αποτρέψουμε την είσοδο των ατόμων σε μια παρέλαση όπου συμμετείχαν μικρά παιδιά, αλλά δεν χτύπησα κανέναν», αναφέρει ο ίδιος, ενώ όλο το περιστατικό έχει καταγραφεί από την κάμερα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, μπροστά από την οποία συνέβη το περιστατικό.

Μετά την υποβολή μήνυσης στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, η κλαπείσα φωτογραφική μηχανή επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της, χωρίς όμως την κάρτα μνήμης στην οποία, εκτός από φωτογραφίες του καρναβαλιού, περιλαμβάνονται και προσωπικά δεδομένα.

Την επίθεση καταδίκασε η τοπική Πρωτοβουλία Πολιτών, τονίζοντας πως στρέφεται ενάντια στην ελευθερία έκφρασης και γνώμης, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 13.03.2019