+

«ΑΠΟ ΘΥΜΑΤΑ… ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ»

Από εντάσεις και συλλήψεις στιγματίστηκε η ακροαματική διαδικασία της Τρίτης για την υπόθεση θανάτου του φιλάθλου Κώστα Κατσούλη στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Νεάπολης Λασιθίου.

Η δίκη διεκόπη όταν σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του αδελφού του θύματος, Θύμιου Κατσούλη, και του μάρτυρα Νίκου Σωμαράκη.

Ο Σωμαράκης, που έχει την ιδιότητα του νομικού συμβούλου της ομάδας του Ηρόδοτου, παρουσίασε βίντεο από τον αγώνα, το οποίο κατά τα λεγόμενά του δείχνει συγκεκριμένο κατηγορούμενο πολύ μακριά από το επίμαχο επεισόδιο που στοίχισε τη ζωή στον φίλαθλο του Εθνικού.

Η πλευρά της οικογένειας Κατσούλη αμφισβητεί την αξία του συγκεκριμένου βίντεο, καθώς δεν είναι σαφές ούτε αν εμφανίζεται ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ούτε, κυρίως, αν έχει τραβηχτεί την ώρα του επεισοδίου.

Μετά την κατάθεση του Σωμαράκη ο αδελφός του θύματος απευθύνθηκε, εκτός της αίθουσας, στον μάρτυρα, λέγοντάς του πως δεν αξίζει να καταστρέψει τη δικηγορική του καριέρα λέγοντας ψέματα για να προστατέψει τους κατηγορουμένους.

Ωστόσο, ο ίδιος ο δικηγόρος του Ηρόδοτου κατέθεσε μήνυση στην οποία αναφέρει πως ο Θύμιος Κατσούλης τον απείλησε ευθέως αναφέροντας φράσεις όπως «θα σου κάψω το σπίτι» και άλλες παρόμοιες.

Μετά την κατάθεση της μήνυσης ο αδελφός του Κώστα Κατσούλη συνελήφθη και μεταφέρθηκε από άνδρες της αστυνομίας σε ειδικό χώρο κράτησης, ενώ έδωσε και κατάθεση στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, στη συνέχεια το επεισόδιο πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις όταν η συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, Ευτυχία Κατσαρού-Πετράκη, επέστρεψε στην αίθουσα του δικαστηρίου καταγγέλλοντας πως προτίθεται να υποβάλει μήνυση για άλλη, ακόμα σοβαρότερη απειλή.

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος κατήγγειλε πως κατά τη λήξη του πρώτου επεισοδίου ένας από τους φίλους του Εθνικού πλησίασε τον συνεργάτη και σύζυγό της και τον απείλησε λέγοντας πως υπάρχει «σχέδιο δολοφονίας» των τεσσάρων εκ των πέντε κρατουμένων μέσα στη φυλακή.

Για το ίδιο περιστατικό η πλευρά των φίλων του Εθνικού αναφέρει πως αυτό που ελέχθη ήταν πως οι κατηγορούμενοι θα καταλήξουν στη φυλακή και «δείτε πώς θα βρείτε «βύσμα» για να «καλοπεράσουν» τα χρόνια που θα εκτίσουν».

Η δίκη διεκόπη και μετά τη μήνυση που υπέβαλε η κ. Κατσαρού συνελήφθη και ο άνθρωπος που φέρεται να έχει εκφράσει την απειλή.

Ο συγκεκριμένος αφέθηκε ελεύθερος μόνον όταν δέχτηκε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρει πως δεν είχε σκοπό να απειλήσει τους κατηγορουμένους, γεγονός που οδήγησε σε απόσυρση της μήνυσης.

Ιδιαίτερη σημασία πάντως έχει η λεπτομέρεια που μεταφέρει η πλευρά της κ. Κατσαρού για απειλή προς τους «τέσσερις από τους πέντε» προφυλακισμένους, αφού ήδη υπάρχει αντιπαράθεση και μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης, καθώς θεωρούν πως για έναν εξ αυτών γίνεται προσπάθεια να πέσει στα μαλακά.

Η κ. Κατσαρού ήταν η συνήγορος που την προηγούμενη εβδομάδα κατήγγειλε πως βασικός μάρτυρας κατηγορίας ανήκει «στην ίδια ομάδα» με τον εν λόγω κατηγορούμενο (σ.σ. ο οποίος φέρεται ως μέλος της Χρυσής Αυγής) και πως ο βασικός αυτός μάρτυρας είχε φιλοξενηθεί στο σπίτι του κατηγορουμένου λίγο καιρό πριν από τη δίκη.

Για το πρώτο επεισόδιο, μεταξύ Κατσούλη και Σωμαράκη, η μήνυση δεν αποσύρθηκε και ορίστηκε δικάσιμος στις 18 Απριλίου με κατηγορούμενο τον Θύμιο Κατσούλη.

Ο ίδιος ο αδελφός του θύματος, μιλώντας στην «Εφ.Συν.», διαψεύδει ότι απείλησε τον Σωμαράκη. «Μέσα σε όλη την προσπάθεια συγκάλυψης που εκτυλίσσεται φαίνεται πως τελικά θα βρεθούμε και κατηγορούμενοι επειδή υπερασπιζόμαστε τη μνήμη του αδελφού μου».

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

(Κεντρική φωτογραφία: Η δίκη διεκόπη όταν σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του αδελφού του θύματος και του μάρτυρα Νίκου Σωμαράκη. *ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 04.02.2016