ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ-3

Από το Ηράκλειο της Κρήτης παρουσιάστηκε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-3 το βράδυ της Παρασκευής, σε μια προσπάθεια της δημόσιας τηλεόρασης να αναδείξει τα περιφερειακά θέματα και την τοπική ειδησεογραφία.

Το δελτίο με παρουσιαστή τον Βασίλη Κατσάρα εξέπεμψε με φόντο το ιστορικό φρούριο του Κούλε, στο λιμάνι του Ηρακλείου και εκτός από την κεντρική ειδησεογραφία το μεγαλύτερο μέρος του ήταν αφιερωμένο στα μεγάλα ζητήματα της τρέχουσας περιόδου για την Κρήτη.

Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν ρεπορτάζ για το μεγάλο ζήτημα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και της δρομολόγησης του έργου με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αλλά και οι πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με τη χρηματοδότηση τριών εργοστασίων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, στους Δήμους Αμαρίου, Χερσονήσου και Αρχανών – Αστερουσίων.

Εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης στο πλατό στου δελτίου φιλοξενήθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εκτενές ρεπορτάζ έγινε στο επικείμενο έργο της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, σε σχέση τόσο με τις εξελίξεις για τη δημοπράτησή του όσο και για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για την περιβαλλοντική επιβάρυνση που θα επιφέρει στην περιοχή της Πεδιάδας.

Ξεχωριστά ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκαν για τις πολύ αισιόδοξες εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων σε σχέση με τη φετινή τουριστική περίοδο αλλά και για το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης του Ηρακλείου.

Επίσης ιδιαίτερο ρεπορτάζ ήταν αφιερωμένο στις καινοτόμες μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου αλλά τις διεθνείς διακρίσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ενώ στο πλατό του δελτίου φιλοξενήθηκε ο διευθυντής Έρευνας του ΙΤΕ Σωτήρης Ιωαννίδης μιλώντας για τα θέματα ασφάλειας στη χρήση του διαδικτύου.

Ειδικές αναφορές έγιναν στα θέματα του πολιτισμού της Κρήτης με ρεπορτάζ για το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά αλλά και για το χρονίζον ζήτημα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου που παρά το μεγάλο του κόστος παραμένει στην ουσία ανενεργό ενώ στο πλατό του δελτίου φιλοξενήθηκε η διευθύντρια του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Εύα Γραμματικάκη η οποία παρουσίασε τις δραστηριότητες και καινοτομίες του Μουσείου.

Η υλοποίηση του δελτίου πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των εργαζομένων του Τηλεοπτικού Σταθμού Κρήτης και όλου του προσωπικού της ΕΡΤ Ηρακλείου σε συνεργασία με το προσωπικό της ΕΡΤ 3.

Το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-3 από το Ηράκλειο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: http://webtv.ert.gr/ert3/05mai2017-1900-deltio-idiseon/

(Κεντρική φωτογραφία: Το δελτίο της ΕΡΤ-3 από το Ηράκλειο).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 06.05.2017