+

«ΑΣΕΛΓΩΝΤΑΣ» ΕΠΙ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΩΝ

Χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία συνεχίζονται οι επικρίσεις που δέχεται το στέλεχός της στο Ηράκλειο Κώστας Κεφαλογιάννης για τις χυδαίες αναρτήσεις του στο facebook, τόσο εναντίον του διαδηλωτή Λάμπρου Γούλα όσο και κατά των κοριτσιών που πραγματοποίησαν θεατρικό δρώμενο στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι δημόσιες αναρτήσεις του Κώστα Κεφαλογιάννη το τελευταίο διάστημα κινούνται στα όρια του Ποινικού Κώδικα σε ό,τι αφορά την προσβολή προσωπικότητας ανθρώπων ή την προτροπή σε πράξεις μίσους και έχουν πλέον κατέβει από το facebook, μετά από χιλιάδες αναφορές χρηστών για προσβλητικό περιεχόμενο, ενώ ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε και για… λογοκρισία από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στα τελευταία «μαργαριτάρια» που αλιεύουμε από τη σελίδα του διαβάζουμε στις 11 Νοεμβρίου σχόλιο κατά του Λάμπρου Γούλα, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό αναπαράστασης βιασμού από αστυνομικό των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, με τον Κ. Κεφαλογιάννη να γράφει: «Είσαι τυχερός που γλίτωσες… κάνε ένα τεστ όμως γιατί μπορεί να έχεις μείνει έγκυος και να σηκώνεις το μπασταρδάκι ενός “μπάτσου”».

Μία εβδομάδα αργότερα, την επομένη της πορείας του Πολυτεχνείου, ο ίδιος άνθρωπος ανέβασε μονταρισμένη φωτογραφία με το κεφάλι της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία στη θέση του μνημείου του Πολυτεχνείου και δίπλα της τα κορίτσια που πραγματοποίησαν θεατρική διαμαρτυρία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με το εξής κείμενο: «Αυτές οι Ργιόλες γιατί δεν μας παρουσίασαν χθες κανένα καλλιτεχνικό δρώμενο;;; Δεν είχαν έμπνευση χθες;;;»

ΚΑΒΒΑΔΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ

Επ’ αυτού απάντησε ήδη η βουλευτής Αννέτα Καββαδία, προαναγγέλλοντας ότι θα κινηθεί διά της νομικής οδού και τονίζοντας πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος ασελγεί πάνω στην ιστορική μνήμη και στον αγώνα των παιδιών του Πολυτεχνείου, επιδίδεται σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας, εκτιμώντας, προφανώς, ότι το επώνυμό του τού παρέχει την απαραίτητη για εκείνον ασυλία.

Για το θέμα εξέδωσε χθες ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά αναρτήσεων, κειμένων και παρεμβάσεων μελών της Ν.Δ. που αναδίδουν ένα τοξικό μείγμα σεξισμού, ρατσισμού και χυδαιολογίας. Αυτή είναι η λογική απόληξη του εθνικολαϊκιστικού λόγου που διατρέχει την κυβερνητική παράταξη».

Και συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Καλούμε έστω και τώρα το κόμμα της Ν.Δ. να καταδικάσει έμπρακτα τη στάση του Κώστα Κεφαλογιάννη και να αντιληφθεί ότι οι κεντρικές της επιλογές παρέχουν πολιτική κάλυψη στις πιο αντιδραστικές φωνές της ελληνικής κοινωνίας».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης πάντως δεν είναι μόνο συγγενής του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, αλλά και «ο άνθρωπός του» σε επίπεδο Κρήτης. Σε αρκετές εκδηλώσεις μάλιστα εκπροσωπεί ο ίδιος τον ξάδελφό του, άλλοτε καταθέτοντας στεφάνια και άλλοτε απλά παριστάμενος «στο πόδι» του ευρωβουλευτή.

Στον εσωκομματικό χάρτη της Ν.Δ. η πλευρά Κεφαλογιάννη εντάσσεται στο σαμαρικό στρατόπεδο, ενώ σε επίπεδο Κρήτης αποτελεί το αντίπαλο δέος για τον… εκλεκτό της οικογένειας Μητσοτάκη, νυν υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ., τόσο ο ίδιος ο Κώστας Κεφαλογιάννης όσο και μια σειρά στελεχών της Δεξιάς, συνεπικουρούμενοι από ανθρώπους που εργάζονται ως δημοσιογράφοι, προσπαθούν να κυριαρχήσουν με χυδαίο τρόπο στον δημόσιο λόγο του παραδοσιακά δημοκρατικού Ηρακλείου.

Το χειρότερό της πρόσωπο έδειξε η συγκεκριμένη… συνομοταξία με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση μίσους κατά των προσφύγων στα Διαβατά, οπότε επιδόθηκαν σε σωρηδόν αναρτήσεις περί… χοιρινού κρέατος. Τότε ο Κώστας Κεφαλογιάννης ζητούσε ειρωνικά να κρεμαστεί δημοσίως ο σουβλατζής της γειτονιάς του επειδή κοντά του ζουν και δύο οικογένειες μουσουλμάνων.

Ούτε τότε ούτε τώρα φαίνεται να συγκινείται η Νέα Δημοκρατία ή έστω ο εξάδελφος ευρωβουλευτής, εγκρίνοντας προφανώς διά της σιωπής τους τις αναρτήσεις του εν λόγω “γαλάζιου” στελέχους.

Χθες πάντως ο ίδιος, προφανώς συναισθανόμενος τον κίνδυνο έκθεσης του εξαδέλφου-προϊσταμένου, έσπευσε να δημοσιεύσει το εξής: «Προς κάθε ενδιαφερόμενο: Στις δημοκρατίες του δυτικού κόσμου -που όλοι φαντάζομαι υπηρετούμε- βασική αρχή του Κράτους Δικαίου είναι ότι δεν υπάρχει ούτε συλλογική ούτε οικογενειακή ευθύνη. Υπάρχει μόνο ατομική ευθύνη». Για την πολιτική ευθύνη βεβαίως, ούτε λόγος.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 22.11.2019