+

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ… ΜΑΤΙΑ

Και όλα αυτά την ώρα που έξω από τον ναό βρισκόταν περιπολικό και προσωπικό της αστυνομίας που υποτίθεται ότι επέβλεπε την τήρηση των μέτρων κοινωνική αποστασιοποίησης. Επίσης στα Χανιά, στην περιοχή των Κατσιφαριανών, ιερέας τέλεσε κανονικά τη θεία λειτουργία με πλήθος πιστών εντός του ναού, ενώ μέρες πριν είχε ο ίδιος προαναγγείλει την κίνησή του με επιστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων στην οποία τόνισε ότι δεν προετίθετο να υπακούσει σε «παράνομες, αντισυνταγματικές και αντιχριστιανικές εντολές». Και σε αυτή την περίπτωση εμφανίστηκε όχημα με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που διενήργησαν τυπικό έλεγχο, χωρίς όμως να επιβληθούν κυρώσεις.

Συνολικά στην Κρήτη οι εκκλησίες παρέμειναν ανοιχτές καθώς και η ημιαυτόνομη Εκκλησία του νησιού είχε εκφράσει τη διαφωνία της με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και προχώρησε σε… αντάρτικο εναντίον της κυβέρνησης. Εξάλλου, ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος είναι εκείνος που στα κηρύγματά τους είχε προτρέψει τους πιστούς να μη φορούν καν μάσκα εντός του ναού για «να μη φυλακίζουν την πίστη τους».

Και όλα αυτά τη στιγμή που η Κρήτη περνά από τις χειρότερες φάσεις ως προς την πανδημία, με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στο Λασίθι και στα Χανιά.

(Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: Zarpanews.gr)

Θεοφάνεια στη Μητρόπολη Χανίων

Zarpanews.gr

Εικόνες συνωστισμού στη Μητρόπολη Χανίων. Την ίδια ώρα έξω από τον ναό η ΕΛΑΣ… αστυνόμευε