ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΩΣΗ

Είπε στους κλητήρες να περιμένουν για πέντε λεπτά… 

Συγκλονίζει τα Χανιά η απόπειρα αυτοκτονίας ενός άνδρα την ώρα που έβλεπε να τον διώχνουν λόγω χρεών από το σπίτι όπου διέμενε. Οι κλητήρες έφτασαν χθες το μεσημέρι στο διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Παλαμά και της Ανδρέα Παπανδρέου, στο κέντρο των Χανίων, όπου διέμενε ο 74χρονος, για να του επιδώσουν το χαρτί της έξωσης, καθώς χρωστούσε ενοίκια αρκετών μηνών. Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξε απόλυτα ψύχραιμος την πόρτα του σπιτιού του και όταν κατάλαβε περί τίνος πρόκειται ζήτησε από τον δικαστικό επιμελητή να περιμένει για πέντε λεπτά. Ξαναμπήκε στο σπίτι και στη συνέχεια ακούστηκε ένας πυροβολισμός. 

Οι κλητήρες μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και αντίκρισαν αιμόφυρτο τον 74χρονο, που είχε μόλις στρέψει προς τον εαυτό του την καραμπίνα του τραβώντας τη σκανδάλη. 

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο μετέφερε τον ηλικιωμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διασωληνώθηκε, ενώ για καλή του τύχη δε φαίνεται να έχουν πληγεί ζωτικά του όργανα από τον πυροβολισμό. Ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι χαμηλοσυνταξιούχος, τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος του.  

Η περίπτωση του 74χρονου επαναφέρει στο προσκήνιο τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες αλλά και το σοβαρό θέμα των ανθρώπων που χάνουν τη στέγη τους στα Χανιά με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς και μάλιστα με δύο από αυτούς να έχουν βρει το θάνατο τους τελευταίους μήνες αβοήθητοι σε παγκάκια της πόλης. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 07.11.2013