+

ΒΕΛΖΕΒΟΥΛΗΔΕΣ

Χαίρομαι που ανακάλυψαν τα «ιδιωτικά συμφέροντα» που κρύβονται πίσω από την Τρόικα ένας υπουργός της κυβέρνησης αλλά και ο Φώτης Κουβέλης. Μπορεί να τους πήρε λίγο παραπάνω, μπορεί να στοίχισε μπόλικες ζωές και ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας, αλλά μείνετε ήσυχοι γιατί το καταλάβανε.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, κάποιος κύριος Μιχάλης Παπαδόπουλος, δήλωσε μέσα στην αγανάκτησή του πως «η Τρόικα είναι μαγαζί γωνία» και πως λειτουργεί προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, «συγκεκριμένων θεσμικών φορέων Ελλήνων ή ξένων που περνάνε από εκεί και τους λένε κάντε και αυτό ή το άλλο».

Αλλά και ο πιο γνωστός Φώτης Κουβέλης, λίγο μετά την προσθήκη του τίτλου «προοδευτική συνεργασία» δίπλα στο ΔΗΜΑΡ ανακάλυψε πως «Το πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργήθηκε με βάρβαρες πολιτικές».
«Το δημιουργήσαμε με βάρβαρες πολιτικές» να λέτε, αγαπητέ, για να γίνεστε πιο πειστικός. Ήσαστε κι εσείς εκεί, μην ξεχνιόμαστε. 
Και θύμωσε κιόλας με τα εργαλεία που συνιστώνται στην Ελλάδα λέγοντας κι εκείνος πως εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα.

Χάρηκα και με τον υπουργό και με τον πρόεδρο. Την άκουσαν την κοινωνία επιτέλους. Από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που θα πέσουν στα νύχια των εταιριών καθαρισμού μέχρι τους νυχτοφύλακες στα πανεπιστήμια που φεύγουν για να έρθουν ιδιωτικές security. Και από τους καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης που απολύθηκαν για να κερδίσουν έδαφος τα ιδιωτικά ΙΕΚ μέχρι το ΕΣΥ που καταρρέει για να θησαυρίσουν κι άλλο τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Μάλλον αυτούς θα εννοούν όταν λένε για «συμφέροντα πίσω από την Τρόικα» ο υφυπουργός και ο κ. Κουβέλης. Μόνο που όσοι φωνάζανε εδώ και χρόνια ήταν «εγκλωβισμένοι στο ψεύτικο δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο», ήταν «παράγοντες αποσταθεροποίησης», ήταν «αντιευρωπαϊστές», «κομμουνιστές» (κατά τον Άδωνι), «τσογλάνια» (κατά τον Βενιζέλο), «τρομοκράτες», ίσως και άθεοι, σατανάδες και βελζεβούληδες…

Τώρα τι είναι όλοι αυτοί;

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 17.03.2014