ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Πέρασαν 7,5 χρόνια από την ημέρα που ο φίλαθλος του Εθνικού, Κώστας Κατσούλης, έφυγε αιμόφυρτος από το γήπεδο του Ηροδότου, στην Αλικαρνασσό Ηρακλείου, χτυπημένος από τουλάχιστον 30 τραμπούκους του Ηροδότου. Εκείνος πέθανε 15 μέρες μετά, ενώ η οικογένειά του ενεπλάκη σε έναν τιτάνιο δικαστικό αγώνα, για να αποδείξει ότι ο άνθρωπός τους δεν έφυγε από… παθολογικά αίτια.

Επιστρατεύθηκαν γιατροί, ιατροδικαστές, τεχνικοί εμπειρογνώμονες, ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίου, για να αμβλυνθεί το κατηγορητήριο, ενώ σε πολιτικό επίπεδο ενεπλάκη ακόμα και ο τότε βουλευτής της Ν.Δ. στο Ηράκλειο και νυν υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για να πέσει στα μαλακά η ομάδα της εκλογικής περιφέρειάς του.

Ολο αυτό το διάστημα, ο πατέρας του Κώστα Κατσούλη, Βασίλης, δίνει με αξιοπρέπεια τη μάχη για να φτάσουν όλα τα στοιχεία στο ακροατήριο, καταγγέλλοντας πως υπάρχουν ακόμα και φωτογραφίες από τη νεκροψία στο παιδί του που δεν περιλήφθηκαν στη δικογραφία.

Από τους 30 δράστες της επίθεσης, στο εδώλιο έφτασαν οι τρεις. Κατηγορήθηκαν για θανατηφόρα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως ζητούσε με στοιχεία η οικογένεια του θύματος. Πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινές μέχρι και 17 χρόνων, που στο Εφετείο μειώθηκαν στα 13. Και οι τρεις πέρασαν το μεγαλύτερο από το διάστημα που μεσολάβησε εκτός φυλακής, μετά από αναίρεση που ασκήθηκε επί της απόφασης. Χθες, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης ανακοίνωσε τις τελικές ποινές. Τα 17 χρόνια μετατράπηκαν σε… 7 και οι τρεις θα μεταφερθούν στις φυλακές, αλλά για πολύ μικρό διάστημα.

Με τον τρόπο αυτόν, τελειώνει, ως προς τους φυσικούς δράστες, μια υπόθεση οπαδικής βίας, ενώ ήδη στην επικαιρότητα είναι ο επόμενος νεκρός, ο Αλκης από τη Θεσσαλονίκη, και ήδη ανακοινώνονται μέτρα για την αυστηροποίηση των ποινών. Ο πατέρας τού Κώστα Κατσούλη μιλά για «ποινές – χάδι» και εύχεται να μη ζήσουν και άλλοι γονείς τη ματαίωση που πέρασε ο ίδιος στις δικαστικές αίθουσες, προσπαθώντας να δικαιωθεί το παιδί του.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 02.03.2022