+

«ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΕΥΚ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Φειδωλός σε δηλώσεις και με διάθεση κυρίως να ακούσει τα θέματα που του έθεσαν οι τοπικοί φορείς της Κρήτης ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις επαφές που είχε στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Ηράκλειο, χθες Παρασκευή.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Ηρακλείου, τον περιφερειάρχη Κρήτης και τις διοικήσεις των δύο συνεταιριστικών τραπεζών του νησιού (Παγκρήτια και Χανίων) ενώ επισκέφτηκε και επιχειρήσεις στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου.

Σε όλες τις επαφές του ο κ. Τσακαλώτος απέφυγε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, παραπέμποντας στην ομιλία του στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα.

Στις συνομιλίες πάντως που είχε με τους φορείς του νησιού μπροστά στις κάμερες μετέφερε την πεποίθησή του πως έχει ήδη διαμορφωθεί θετικό κλίμα στην οικονομία της χώρας, ενώ χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στον οποίο τόνισε πως υπάρχει βελτίωση στην οικονομία, γίνονται σημαντικά βήματα, πολλά από τα οποία ακόμα δεν τα έχει αντιληφθεί ο πολίτης, αλλά αυτό θα φανεί σύντομα.

Η συζήτηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου επικεντρώθηκε στα μεγάλα έργα της πόλης, ενώ ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την οικοδομική δραστηριότητα στο Ηράκλειο ζητώντας στοιχεία για τα σημάδια ανάκαμψής της μετά από μακρά περίοδο ύφεσης.

Ο υπουργός Οικονομικών έγινε δέκτης παραπόνων από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη (ο οποίος έχει θητεύσει ως υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο), για τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε από τις αλλαγές στον νόμο περί δημοσίων έργων με αποτέλεσμα να κολλήσουν σημαντικά έργα της Κρήτης που ήταν έτοιμα προς δημοπράτηση, ενώ έθεσε και ζήτημα εμπλοκής αρμοδιοτήτων σε διάφορα θέματα του υπουργείου για τα οποία όπως είπε αναγκάζεται να βρίσκεται ο ίδιος τις περισσότερες ημέρες στην Αθήνα.

Σημαντικές ήταν οι επαφές του υπουργού Οικονομικών με τις διοικήσεις των δύο συνεταιριστικών τραπεζών της Κρήτης, στις οποίες τόνισε την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στον θεσμό των συνεταιριστικών τραπεζών πιστεύοντας στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σε τοπικό επίπεδο.

Στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συμμετείχε σε σύσκεψη στην οποία έγινε ενημέρωση από εκπροσώπους του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας για το «Δίκτυο υποστήριξης της καινοτομίας στην Πράξη». Κατόπιν ο υπουργός επισκέφθηκε τις εταιρείες «Πλαστικά Κρήτης» και «Megaplast» στη Βι.Πε. Ηρακλείου.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 24.02.2018