ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΗΞΗΣ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ

Τη διαμαρτυρία τους για το επικείμενο κλείσιμο του Ιατρείου Πήξης στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο εκφράζουν ασθενείς στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, ασθενείς συγκεντρώνουν υπογραφές τις οποίες καταθέτουν στη διοίκηση του νοσοκομείου ζητώντας να μην εφαρμοστεί η προειλημμένη όπως καταγγέλλουν απόφαση για κλείσιμο του συγκεκριμένου ιατρείου το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς με θρομβώσεις αίματος, καρδιολογικούς ασθενείς, ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό κτλ.

Το πρωί της Δευτέρας 28/2 δημιουργήθηκε ένταση καθώς ανακοινώθηκε πως για έναν μήνα ακόμα θα γίνεται η συγκεκριμένη εξέταση στο Βενιζέλειο και στη συνέχεια θα πρέπει οι ασθενείς να απευθύνονται σε άλλα ιατρεία (προφανώς και ιδιωτικά). H αιτία για την απόφαση αυτή φαίνεται να είναι η συνταξιοδότηση της εξειδικευμένης ιατρού, που είναι υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη εξέταση και η μη προγραμματισμένη αντικατάστασή της.

Στη δήλωση διαμαρτυρίας την οποία συνυπέγραψαν και κατέθεσαν στη διοίκηση του νοσοκομείου, οι ασθενείς τονίζουν πως είναι πλήρως ικανοποιημένοι από τη έως τώρα λειτουργία του ιατρείου, διευκρινίζοντας ότι τάσσονται υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του ιατρείου.

Όπως εξηγούν στην «Εφ.Συν.»  ασθενείς που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο ιατρείο, πρόκειται για μια εξειδικευμένη εξέταση που καθοδηγεί τους θεράποντες ιατρούς για το σχήμα της αγωγή με αντιπηκτικά φάρμακα, ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους πάσχοντες από αντίστοιχα προβλήματα. Ηδη ανακοινώθηκε στους ασθενείς πως στο εξής θα πρέπει να επισκέπτονται άλλο γιατρό για να κάνει την αξιολόγηση της εξέτασης και αυτό μόνο για έναν μήνα ακόμα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στην «Εφ.Συν.» ο διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης αρνήθηκε να παραλάβει την καταγγελία και να συναντηθεί με τους διαμαρτυρόμενους ασθενείς, ενώ για το θέμα ζητείται πλέον η παρέμβαση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Δημοσιεύθηκε στο Efsyn.gr, στις 28.02.2022