ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δυο κυρίες,που τις χωρίζουν πάρα πολλά, τράβηξαν για λίγο πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, κατά τη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο. Η παρουσία της Βαγγελιώς Σχοιναράκη -πρώην νομάρχης Ηρακλείου αλλά και πρώην έμμισθη σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου- σχολιάστηκε αρνητικά από τα περισσότερα στελέχη αλλά και τον απλό κόσμο. Το γεγονός ότι η Βαγγελιώ Σχοιναράκη έφτασε από νωρίς και κάθισε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, έδωσε αφορμή για πικρόχολα σχόλια και για μια παροδική αναστάτωση που έφτασε μέχρι και τα αυτιά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι αναρωτήθηκαν αν εκλήθη με κάποια θεσμική ιδιότητα (κάτι που διαψεύδουν κατηγορηματικά τα τοπικά στελέχη του κόμματος) ή αν απλά… είδε φως και μπήκε. Πάντως, η ίδια σε αρκετά σημεία χειροκρότησε τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κύκλοι της άφηναν εντέχνως να διαρρέει πως είχε βρεθεί εκεί μετά από συνεννόηση με τα… κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Με την έναρξη της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το σούσουρο καταλάγιασε, ωστόσο λίγο μετά, σε μια αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα για τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος μια άλλη γυναίκα ήταν εκείνη που έκλεψε για λίγο την παράσταση. Η 68χρονη συνταξιούχοςΜαρία Κωνσταντινίδηαπό το Γάζι διέκοψε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και φώναξε: «Από τους φτωχούς τα πήρανε, οι κλέφτες τα φάγανε και ακόμα τα τρώνε. Κι εδώ μέσα υπάρχουν, τους ξέρω έναν προς έναν».

Πολλοί οι αποδέκτες

Δεν είναι σαφές αν η συνταξιούχος, που έχει τακτική παρουσία στην Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής της, αναφερόταν στην πρώην νομάρχη, πάντως το σχόλιο ελήφθη ως καρφί και για αρκετά χαμηλότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ν.Ε. που το τελευταίο διάστημα προσεγγίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως δεν αιφνιδιάστηκε. Σχετικά με τους κλέφτες απάντησε στη συνταξιούχο «θα σε χρειαστούμε να κυβερνήσουμε μαζί να μας τους υποδείξεις», ενώ στην ομιλία του ήταν αρκετά τα ανοίγματα που έκανε προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., με ιδιαίτερα αισθητή την αναφορά του στην… αποστασία Σαμαρά το 1993.

Συγκεκριμένα είπε πως «το 2014 δεν είναι 1993 για να γίνει αποστασία, την οποία γνωρίζει καλά η ομάδα Σαμαρά», φράση που αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν λέγεται στην Κρήτη, πατρίδα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

(Κεντρική φωτογραφία: Ο Αλ. Τσίπρας χαιρετά τη Μ. Κωνσταντινίδη, η οποία κατήγγειλε τους κλέφτες που -όπως είπε- υπήρχαν ακόμη και μέσα στην αίθουσα όπου έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τη συγκέντρωσή του).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 15.12.2014