ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΝΑ «ΣΚΟΤΩΣΕΙ» ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά με τον θάνατο του παιδιού στον Βόλο, με τις σοβαρές καταγγελίες της οικογένειάς του και με την απαράδεκτη ανακοίνωση Χρυσοχοϊδη, μαντέψτε τι θυμήθηκε η Νέα Δημοκρατία.

Εβγαλε και αυτή ανακοίνωση για τον θάνατο ενός παιδιού, όχι του Βασίλη Μάγγου αλλά του Θάνου Αξαρλιάν που σκοτώθηκε άδικα σαν σήμερα πριν από… 28 χρόνια από τη «17 Νοέμβρη» στην επίθεση εναντίον του Παλαιοκρασσά.

Μην ψάξετε τσάμπα, το έκανα εγώ για σας: Ούτε πέρυσι, στα 27 χρόνια, ούτε πρόπερσι στα 26 χρόνια, ούτε το 2017 στα 25 χρόνια και γενικώς όλη την τελευταία δεκαετία και βάλε, η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν θυμήθηκε την επέτειο αυτού του άδικου θανάτου. Μόνο σήμερα τη θυμήθηκε, διαπράττοντας έναν άθλιο συμψηφισμό. Και όχι μόνο το γραφείο Τύπου της ΝΔ. Αλλά και ο Δένδιας, και ο Αδωνις και φυσικά ο Κώστας Μπακογιάννης, σήμερα θυμήθηκαν την επέτειο του άδικου αυτού θανάτου.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως αμέσως μπήκε μπροστά και ένας εξίσου άθλιος μηχανισμός αναπαραγωγής της ιστορικής μνήμης για τον Αξαρλιάν τόσο στα ΜΜΕ, την ώρα που κρυβόταν η είδηση για τον σημερινό, φρέσκο θάνατο στον Βόλο, όσο και στα social media. Με έναν τρόπο έβαλαν τον έναν αδικοχαμένο να εξουδετερώσει τον άλλο «πατσίζοντας» τη ζημιά στη δημόσια σφαίρα.

Εξίσου θλιβεροί και μερικοί πασόκοι, αυτή η πραγματική πληγή της κοινωνίας, που τελευταία έχουν βαλθεί να ξεπεράσουν σε ακροδεξιό παραλήρημα τους ίδιους τους ακροδεξιούς. Αφού κατακεραύνωσαν τις διαδηλώσεις, αφού μίλησαν και ξαναμίλησαν για τους νεκρούς της Μαρφίν χρεώνοντάς τους σε όλο το λαό που διαδήλωνε, αφού ξέρασαν χολή στην επέτειο του δημοψηφίσματος ήταν και πάλι εκεί, στην πρώτη γραμμή, για να μας θυμίσουν τον άδικο θάνατο του Αξαρλιάν.

Εχω συγκεκριμένα παραδείγματα από το «δημοκρατικό» Ηράκλειο που δείχνουν ότι το πράσινο κάστρο γίνεται όλο και πιο μαύρο. Κορακί…