ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΕ ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΧΟΥΝΤΗ

Παρουσία του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή εγκαινιάστηκαν χθες τα νέα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας στο Ηράκλειο. Ο ευρωβουλευτής, στον απόηχο της ειδικής συνεδρίασης της Βουλής για τη διαφθορά, χαρακτήρισε «παραπλανητική» την όλη διαδικασία.

«Καλλιεργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες για αποκαλύψεις και ονόματα και είδαμε μια από τα ίδια» είπε ο ευρωβουλευτής, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πως έχει στόχο να στρέψει την προσοχή των πολιτών σε άλλο πεδίο από το κρίσιμο θέμα της διαπραγμάτευσης και των σκληρών μέτρων που απαιτεί η τρόικα.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χουντής στο προσφυγικό, καταγγέλλοντας τη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας και κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με τη συμφωνία αυτή στην ουσία κατάφερε να μετατρέψει ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και διεθνές σε ελληνικό ή –ακόμα χειρότερα– σε «ελληνοτουρκικό».

Χαρακτήρισε, επίσης, λανθασμένη κάθε σύνδεση του προσφυγικού με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, καθώς, όπως είπε, οδηγεί την Ελλάδα σε «διπλή ομηρία» τόσο από τις απαιτήσεις των θεσμών όσο και από τα τεχνάσματα και τις απαιτήσεις που εγείρει η Τουρκία.

Ο κ. Χουντής παραβρέθηκε σε διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, ενώ το βράδυ μίλησε σε πολιτική εκδήλωση της ΛΑ.Ε. στην πλατεία Δασκαλογιάννη, όπου βρίσκονται και τα νέα γραφεία στο Ηράκλειο.

(Κεντρική φωτογραφία: Ο Μ. Κριτσωτάκης και ο Ν. Χουντής στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΛΑ.Ε. στο Ηράκλειο).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 31.03.2016