+

«ΕΜΦΡΑΓΜΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Με απειλές διώξεων απαντά η κυβέρνηση.

Με υψηλούς τόνους μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών συνεχίζονται οι καταλήψεις των εφοριών της Κρήτης από τους παραγωγούς που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο νέο φορολογικό σύστημα. Χθες στο Ηράκλειο η αστυνομία προειδοποίησε τους καταληψίες αγρότες πως θα σχηματιστούν δικογραφίες εις βάρος τους σε περίπτωση που δε λήξει η κινητοποίηση, η οποία κρατά κλειστή την Εφορία από τα ξημερώματα της Δευτέρας ενώ για άλλη μια φορά σημειώθηκε ένταση μεταξύ του προϊσταμένου της ΔΟΥ και των εκπροσώπων των αγροτικών Συλλόγων του νομού που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. 

Ο προϊστάμενος της Εφορίας ανέφερε στους αγρότες πως έχει σαφή εντολή από το υπουργείο οικονομικών να λειτουργήσει η Εφορία, κάτι που τελικά δεν έγινε εφικτό εφόσον οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν αν δεν πάρουν σαφείς εγγυήσεις για την εξαίρεσή τους, τουλάχιστον για ένα χρόνο, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων. 

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση, στις 6.30 το πρωί μπροστά στην εφορία και οι αγροτικοί σύλλογοι έχουν καλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη τους να συμπαραταχθούν από τα ξημερώματα μπροστά στην είσοδο της εφορίας. 

Και μπλόκα στα Χανιά  

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα Χανιά, όπου εκτός από τον αποκλεισμό της εφορίας οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν και στο συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού Χανίων – Ηρακλείου, στην περιοχή Μεγάλα Χωράφια. Όπως αναφέρουν προς το παρόν τα μπλόκα είναι συμβολικά και για λίγη ώρα χωρίς να δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα αλλά προειδοποιούν για εντονότερες κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 06.02.2014