+

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Μικρής έκτασης επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο του Ηρακλείου όταν συνεπλάκησαν οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα με ομάδα αντιεξουσιαστών.

Για λίγα λεπτά η πλατεία Κορνάρου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους εκατοντάδες περαστικούς να απορούν για το τι είχε συμβεί.

Αφορμή ήταν η νέα παρουσία οργανωμένων οπαδών της «Ελλήνων Συνέλευσις», οι οποίοι από νωρίς το πρωί πραγματοποιούσαν θορυβώδη περιοδεία με φορητή μικροφωνική και δυνατές φωνές στο κέντρο της πόλης.

Ο ευμεγέθης κύριος που είχε αναλάβει το μικρόφωνο κραύγαζε εθνικιστικά συνθήματα, προπαγανδίζοντας τη λύση της αποπληρωμής των χρεών όλων των Ελλήνων από τα δισεκατομμύρια του υπόδικου αρχηγού τους.

Γύρω από τον ομιλητή υπήρχαν περίπου πέντε άτομα του ίδιου σωματότυπου, δημιουργώντας έναν προστατευτικό κύκλο με επίκεντρο τον φέροντα το μικρόφωνο, ενώ περιμετρικά είχαν αναπτυχθεί μέλη του… κινήματος, μεταξύ των οποίων και κάποιες γυναίκες που μοίραζαν φυλλάδια για την οριστική αποπληρωμή των χρεών όλων των Ελλήνων.

Και τραυματισμός

Η περιφερόμενη ενημερωτική δράση του Σώρρα έκανε αρκετές στάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου όταν, γύρω στις 12, στην πλατεία Κορνάρου συναντήθηκε με ομάδα αντιεξουσιαστών και υπήρξε αμέσως αψιμαχία με προπηλακισμούς εκατέρωθεν.

Γρήγορα η αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε συμπλοκή, ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Το περιστατικό δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι δύο ομάδες διαλύθηκαν μετά την επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο Ηράκλειο, πάντως, όπου το μόρφωμα του Αρτέμη Σώρρα μετρά ήδη έξι γραφεία, ο εισαγγελέας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση μετά την αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου ως προς τα τυποποιημένα εξώδικα που… σω(ρ)ρηδόν καταθέτουν πολίτες στην Εφορία, καλώντας το Δημόσιο να εισπράξει από τους λογαριασμούς του συγκεκριμένου ανθρώπου τα χρέη τους.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή στην Αθήνα, μπροστά στο Ηρώδειο, πραγματοποιήθηκε ακόμα μία τελετή μύησης περίπου 300 πολιτών οι οποίοι έδωσαν τον ελλάνιο όρκο στη συμπαντική συνειδητότητα, προκαλώντας το ενδιαφέρον των τουριστών που επισκέπτονταν τον χώρο.

Τελετάρχης ήταν ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος μίλησε στο πλήθος και καταχειροκροτήθηκε.

(Κεντρική φωτογραφία: Τριακόσιοι πολίτες έδωσαν τον ελλάνιο όρκο στη συμπαντική συνειδητότητα μπροστά στο Ηρώδειο).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 21.02.2017