+

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΛΑ.Ε. ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ

Επίθεση στους «συνεταίρους» του Μνημονίου αλλά και τους… δορυφόρους τους έκανε από το Ηράκλειο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην πλατεία των Λιονταριών, στο κέντρο της πόλης. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε πως την επόμενη μέρα των εκλογών θα υπάρξει κυβέρνηση από όλους εκείνους που σήμερα εμφανίζονται πρόθυμοι να εφαρμόσουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

«Οποιος κι αν βγει πρώτος ή δεύτερος, κυβέρνηση θα υπάρξει και μάλιστα είναι ήδη γραμμένες και οι προγραμματικές δηλώσεις της επόμενης κυβέρνησης, γράφτηκαν τις μέρες –μάλλον τις νύχτες– που ψηφίζονταν το Μνημόνιο και τα προαπαιτούμενά του» είπε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Η συμμετοχή των οπαδών του ΚΚΕ στο Ηράκλειο ήταν μεγάλη, όπως κάθε φορά σε ανάλογες συγκεντρώσεις του γ.γ. του κόμματος. Δυναμική, με έντονη παρουσία της νεολαίας αλλά και με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος να δίνουν το «παρών». Η εξέδρα της ομιλίας στήθηκε μπροστά στη Βικελαία Βιβλιοθήκη και ο κόσμος πλημμύρισε την πλατεία των Λιονταριών περίπου μέχρι το κτίριο της Λότζια (δημαρχείο).

«Να μην εκπλαγείτε ακόμα και αν υπάρξει συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ.», είπε από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του στην Κρήτη, ενώ έκανε ειδική αναφορά στα σκληρά μέτρα που φέρνει το τρίτο Μνημόνιο για τον αγροτικό κόσμο χτυπώντας στη βάση της την πρωτογενή παραγωγή στη χώρα. Αναφέρθηκε ειδικά στην κατάργηση από τον Οκτώβριο του μειωμένου ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και την αύξηση από 66 ευρώ στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο αλλά και στη σχεδιαζόμενη αύξηση του φόρου εισοδήματος των αγροτών στο 26% από το πρώτο ευρώ και μάλιστα με προκαταβολή φόρου 100%.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας αφιέρωσε στη Λαϊκή Ενότητα, την οποία χαρακτήρισε «ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2», ενώ για τον Π. Λαφαζάνη και τα υπόλοιπα στελέχη της είπε ότι δεν πείθουν αφού «μέχρι χθες είχαν πιάσει στασίδι στα υπουργικά έδρανα κρατώντας το φανάρι στη μνημονιακή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ.».

Εκτός από τον σαφή στόχο για ενδυνάμωση των ποσοστών του, ειδικότερα για το Ηράκλειο το Κομμουνιστικό Κόμμα προσβλέπει σε διατήρηση της έδρας που κατέκτησε στις προηγούμενες εκλογές, πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση, με τον σημερινό βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη να είναι εκ νέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος.

(Κεντρική φωτογραφία: Ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Ηράκλειο της Κρήτης με στόχο τη διατήρηση της έδρας στον νομό).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 16.09.2015