+

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ

Ολο και περισσότερες «σκιές» βαραίνουν την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, καθώς ήδη υπάρχει πλήθος ερωτημάτων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το μικρό παιδί.

Αυτή τη φορά η οικογένεια της μικρής καταγγέλλει την προσπάθεια αποκλεισμού της από τη διενέργεια των ιστολογικών εξετάσεων οι οποίες αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου.

Σε ό,τι αφορά την ιατροδικαστική εξέταση, αυτή δεν έδειξε μακροσκοπικά ευρήματα και τα συμπεράσματα παραπέμφθηκαν στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις στα όργανα του παιδιού.

Ωστόσο, όπως δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη, που έχει ορίσει ως πραγματογνώμονα η οικογένεια του παιδιού, ενώ από το βράδυ της νεκροψίας-νεκροτομής είχε συμφωνηθεί οι ιστολογικές εξετάσεις να γίνουν στο Ηράκλειο, όπου υπάρχουν η απαραίτητη υποδομή αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό, εντούτοις η υπόσχεση αυτή αθετήθηκε και τα δείγματα εστάλησαν αιφνιδιαστικά στην Αθήνα.

«Σε αυτό είχαμε συμφωνήσει με τον δημόσιο ιατροδικαστή παρουσία και άλλων γιατρών. Οταν πριν από λίγες ημέρες και αφού επέστρεψα από άδεια ζήτησα να ενημερωθώ πότε θα γίνει η ιστολογική εξέταση, ενημερώθηκα πως τα δείγματα είχαν σταλεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών και Τοξικολογικών Ερευνών της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας, χωρίς να έχω λάβει καμία σχετική ενημέρωση» λέει η κ. Σπανουδάκη.

Δεκτό το αίτημα

Εντονη ήταν η αντίδραση των δικηγόρων της οικογένειας, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο εργαστήριο της Αθήνας ζητώντας να μην προχωρήσουν οι εξετάσεις στα όργανα του παιδιού εάν δεν είναι παρούσα και η πραγματογνώμονας της οικογένειας.

Σε επικοινωνία των δικηγόρων της οικογένειας με τη διευθύντρια του Εργαστηρίου, Χαρά Σπηλιοπούλου, εκείνη δεσμεύτηκε πως το αίτημα της οικογένειας θα γίνει δεκτό και δεν θα προχωρήσει ακόμα στις ιστολογικές εξετάσεις.

Σε δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας, Γιώργος Κοκοσάλης, τονίζει:

«Δεν θέλουμε να βλέπουμε παντού φαντάσματα, ωστόσο όταν αλλάζουν οι συνθήκες και ο προγραμματισμός που είχε γίνει, είναι λογικό να δημιουργείται πρόβλημα και να περιπλέκεται ακόμα περισσότερο μια ήδη δραματική ιστορία».

Υπενθυμίζεται πως η μικρή Μελίνα είχε εισαχθεί στις 28 Δεκεμβρίου στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου για προγραμματισμένη επέμβαση ρουτίνας (κρεατάκια) και παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τη νάρκωση στην οποία είχε υποβληθεί.

Παρά τις προσπάθειες, οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή και το παιδί πέθανε τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου.

(Κεντρική φωτογραφία: Η Ελπίδα Σπανουδάκη, ιατροδικαστής που όρισε η οικογένεια του παιδιού).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 15.01.2016