+

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ

Πριν βιαστείς να σιχτιρίσεις τον Χορστ Ράιχενμπαχ, που τολμά να μας την πει κιόλας ότι δε διαδηλώνουμε αρκετά, αναλογίσου για λίγο μήπως έχει και δίκιο.

Μας κάνει πλάκα ο τύπος κι από πάνω. Μας λέει ότι οι Γερμανοί διαδήλωσαν για να πάρουν αύξηση 6% και το πέτυχαν και εμείς, που έχουμε χάσει το 50% του μισθού μας,  είμαστε… «μετριοπαθείς».
Δεν ξέρω τι θέλει ακριβώς ο επικεφαλής της Task Force. Να μας θυμώσει, να μας πιάσει στο φιλότιμο ή μήπως να ολοκληρώσει την ταπείνωση; Να πει σε όλο τον κόσμο «δείτε τους λαπάδες τους Έλληνες που δεν παίρνουν χαμπάρι…»;

Μα μήπως, λέω μήπως, έχει και δίκιο;

Σίγουρα δεν μπορεί ένας λαός να είναι στους δρόμους για χρόνια. Μα εμείς εδώ τι περιμένουμε άραγε; Πώς θα αλλάξουν τα πράγματα μετά από 3 χρόνια μνημονίων; Μήπως να θυμώσουν πολύ η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και να βάλουν τις «κόκκινες γραμμές» πάνω από την πολιτική τους επιβίωση; Μήπως να αβγατίσει με τους νοικοκυραίους το 27%; Μήπως να στεριώσει στη συνείδηση του κόσμου το plan Β; Μήπως να αλλάξει μυαλά ο Κουτσούμπας και ο Ριζοσπάστης; Ή μήπως να βγάλει τα κάστανα από τη δική μας φωτιά το ΑΚΕΛ;

Άσε τον Ράιχενμπαχ, τη δουλειά του κάνει. Εσύ τι περιμένεις;  

Ρε μπας και συνήθισες; Έψαξα ξανά στο Google να βρω τι σκατά κάνει η Task Force και ο ίδιος ο Ράιχενμπαχ στην Ελλάδα. Αλήθεια το είχα ξεχάσει. Είναι λέει «60 στελέχη της ευρωπαϊκής επιτροπής, που συντονίζουν το έργο των υπουργείων ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής».

Και σε ξαναρωτώ. Μήπως συνήθισες; Μήπως συνήθισα;
Άσε τον Ράιχενμπαχ. Εσύ τι περιμένεις;

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 04.05.2013