+

«ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ»

Μιλά στην «Εφ.Συν.» ο 68χρονος γιατρός από τα Χανιά, μέλος του ΚΚΕ (μ-λ), που δέχτηκε βάρβαρα χτυπήματα από τους άντρες των ΜΑΤ ● Νέα συγκέντρωση στα Χανιά την Πέμπτη, στις 5 μ.μ..

Μήνυμα αντίστασης και καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού στέλνει μέσω της «Εφ.Συν.» ο Αρτέμης Αρχολέων, ο αγωνιστής από τα Χανιά που την Κυριακή δέχτηκε τα απρόκλητα χτυπήματα των ΜΑΤ, σε ακόμα μία από τις εικόνες ντροπής που σημάδεψαν τις εκδηλώσεις για τη 12η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

“Δέχτηκα χτυπήματα με τα κλομπ από αστυνομικούς που είχαν εντολή να αρπάξουν το πανό του ΚΚΕ (μ-λ)”.

Ο 68χρονος γιατρός, μέλος του ΚΚΕ (μ-λ), που βρέθηκε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων για να διαδηλώσει, δέχτηκε σφοδρά χτυπήματα με κλομπ στα χέρια από άνδρες των ΜΑΤ, αρνούμενος να αφήσει στα χέρια τους το πανό που κρατούσε και το οποίο οι αστυνομικές αρχές έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για να το κατάσχουν. Οι αστυνομικοί δεν ντράπηκαν να χτυπήσουν έναν άνθρωπο με τα χρόνια του πατέρα τους, ενώ η επίθεση καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες και το υλικό αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα για το μένος και την αγριότητά τους.

«Επί της ουσίας έχουμε απαγόρευση πολιτικής δράσης. Η διαδήλωση της Κυριακής είχε αντικείμενο την καταγγελία της κρατικής βίας και της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Γι’ αυτό βρέθηκα εκεί και εγώ και οι σύντροφοί μου και ακριβώς αυτό αντιμετωπίσαμε ως απάντηση», λέει ο κ. Αρχολέων περιγράφοντας το περιστατικό.

“Εκείνη την ώρα το πανό είναι η ταυτότητά μου, η σημαία μου, έτσι το αισθάνθηκα και έτσι έπραξα”.

«Δέχτηκα χτυπήματα με τα κλομπ από αστυνομικούς που είχαν εντολή να αρπάξουν το πανό του ΚΚΕ (μ-λ) και αρνήθηκα με όλες μου τις δυνάμεις να το αφήσω. Εκείνη την ώρα το πανό είναι η ταυτότητά μου, η σημαία μου, έτσι το αισθάνθηκα και έτσι έπραξα. Δεν προέχει όμως το προσωπικό ζήτημα. Εδώ έχουμε κατάργηση των άρθρων του Συντάγματος και επιβάλλεται χουντικό καθεστώς μιας ή δύο ή τριών ημερών. Είναι η πολιτική δράση που ενοχλεί και αυτή απαγορεύεται με πρόσχημα την πανδημία».

“Εδώ έχουμε κατάργηση των άρθρων του Συντάγματος και επιβάλλεται χουντικό καθεστώς μιας ή δύο ή τριών ημερών”.

Ο κ. Αρχολέων, συνταξιούχος παθολόγος, έχοντας εργαστεί επί δεκαετίες στο δημόσιο Σύστημα Υγείας, τονίζει ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ. «Ασφαλώς κανένας από εμάς δεν αγνοεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Τόσο στα Χανιά όσο και σε όλη την Ελλάδα οι άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους τηρώντας όλα τα μέτρα, τα ίδια που δεν τηρούσαν οι δυνάμεις καταστολής. Οχι μόνο δεν υποτιμούμε τον κορονοϊό, αλλά ακριβώς το αίτημα της ενίσχυσης του ΕΣΥ και η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης τόσους μήνες τώρα είναι αυτά που μας βγάζουν στον δρόμο».

«Οχι, δεν φοβήθηκα, είμαι από τον καιρό της δικτατορίας στους δρόμους και έχω αυτή τη ζωή και δράση. Δεν είναι θέμα φόβου για την ατομική ακεραιότητα όταν παλεύεις για ιδανικά υψηλότερα και σήμερα τίθεται σε αμφισβήτηση το δημοκρατικό δικαίωμα της πολιτικής δράσης. Ως απάντηση για όλα αυτά, θα ξαναείμαστε στους δρόμους την Πέμπτη σε μια νέα διαδήλωση διαμαρτυρίας, την οποία προκάλεσε αποκλειστικά ο δικός τους αυταρχισμός», αναφέρει ο ίδιος.

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αντίστασης στα Χανιά (στην οποία συμμετέχουν κόμματα και συλλογικότητες της πόλης) καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεθαύριο Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα και πάλι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζουν πως «το απρόκλητο-στοχευμένο χτύπημα της αστυνομίας στη συγκέντρωση στις 6/12 στην πλατεία της Αγοράς στα Χανιά, όπως αποκαλύπτουν δεκάδες βίντεο, κάθε άλλο παρά στόχευε στην προστασία από τον κορονοϊό».

Η Πρωτοβουλία καλεί τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία «να διαδηλώσει μαζικά και με όρους πλατιάς δημοκρατικής συσπείρωσης και αντίστασης στον δρόμο. Πάντα με μάσκες, αλλά χωρίς φίμωτρα. Για να καταγγείλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης για τους χιλιάδες θανάτους και τη βαθιά φτώχεια που βυθίζουν τον λαό».

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 08.12.2020