+

ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΒΥΛΕΣ, ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Τραγέλαφος με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Χωρίς Δημοτική Αστυνομία αλλά με μεγάλο απόθεμα σε αρβύλες και είδη ένδυσης των αστυνομικών ενδέχεται να βρεθούν οι δήμοι της χώρας μετά το αδιέξοδο που προκύπτει σε σχέση με τις συμβάσεις προμήθειας των υλικών αυτών. Για οικονομική καταστροφή των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο μιλά στην Εφ.Συν. ο κ. Γιάννης Νηστικάκης, έμπορος από το Ηράκλειο της Κρήτης που προμηθεύει εδώ και χρόνια με υποδήματα συγκεκριμένων προδιαγραφών τις δημοτικές αστυνομίες πολλών ΟΤΑ της χώρας. 

«Τη στιγμή που ανακοινώθηκε η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας η δική μας εταιρία είχε ήδη κάνει αγορές 392 χιλιάδων ευρώ για να ανταποκριθεί στις συμβάσεις που είχε συνάψει με δήμους κυρίως της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας. Για τις περισσότερες από τις συμβάσεις αυτές απέμενε μόνο η τελική υπογραφή ενώ σε άλλες, μετά τις ενστάσεις η εταιρία μας είχε μείνει ως μοναδική υποψήφια για τον διαγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση όμως τα είδη έπρεπε να αγοραστούν εφόσον έρχονται από το εξωτερικό και ιδίως οι Γερμανοί ζητούν να είναι προπληρωμένα». 

Όπως εξηγεί ο κ. Νηστικάκης αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα περίπου 6 με 7 εταιρίες και περίπου 2000 άμεσα ή έμμεσα εργαζόμενοι. «Το φέσι ξεπερνά το 1 εκατομμύριο και δεν έχει αναρωτηθεί κανείς τί θα απογίνουμε εμείς. Ήδη ακυρώθηκαν έτοιμες συμβάσεις με τους δήμους Χαλανδρίου, Μεταμόρφωσης, Καλλιθέας, Κοζάνης και Ζωγράφου αφού οι δήμαρχοι λένε πως δε θέλουν τα υλικά εφόσον πια δεν έχουν δημοτική αστυνομία. Ναι αλλά και εμείς τι να τα κάνουμε, ούτε να επιστραφούν μπορούν, ούτε να πουληθούν στην αγορά».

Κάνουν για όλες τις δουλειές

«Οι αρβύλες μπορούν να φορεθούν από το προσωπικό ακόμα και αν πάνε στην ΕΛΑΣ ή στα σωφρονιστικά καταστήματα. Όσο για τα υπόλοιπα ενδύματα (μπουφάν, φουλάρια, τζόκευ κτλ) έχουν βασικά χακί χρώμα και μπορούν με μια μικρή μετατροπή να χρησιμοποιηθούν από όλες τις υπηρεσίες του κράτους…» λέει ο κ. Νηστικάκης.  

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 04.09.2013