+

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Σε φιλανθρωπική εκδήλωση-θεσμό για την πόλη των Χανίων εξελίσσεται το Santa Run, που φέτος έχει στόχο να συγκεντρώσει 7.000 συμμετοχές και να αγγίξει τα 100.000 ευρώ οικονομικής στήριξης προς τους συλλόγους της πόλης που ασχολούνται με παιδιά, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Τα μεγέθη της συμμετοχής και της προσφοράς είναι εντυπωσιακά για επαρχιακή πόλη και οφείλονται κυρίως στην όρεξη και το μεράκι των εθελοντών που εδώ και πέντε χρόνια εμπλέκονται σε μια επίπονη, αλλά και διασκεδαστική διοργάνωση.

«Το Santa Run αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από την τοπική κοινωνία και πολύ γρήγορα ξεπέρασε τα όρια της πόλης των Χανίων. Πλέον δεχόμαστε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, από ανθρώπους που συνδυάζουν μια χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στα Χανιά με την προσφορά, την αλληλεγγύη, αλλά και τη διασκέδαση», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Παναγιώτης Ορφανίδης, μέλος της οργανωτικής ομάδας.

«Την πρώτη χρονιά, το 2011, ήμασταν 400. Το 2012 γίναμε 1.500. Το 2013 ήμασταν 3.000 και το 2014 γίναμε 5.000. Φέτος ο στόχος είναι οι 7.000 συμμετοχές και η μεγιστοποίηση της προσφοράς μας για τα παιδιά με προβλήματα υγείας», αναφέρει ο ίδιος.

Το ραντεβού για φέτος δίνεται την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, δίπλα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Κάθε συμμετέχων καταβάλλει το ποσόν των 15 ευρώ και παραλαμβάνει μία τσάντα με στολή Αγιου Βασίλη, αλλά και κουπόνι για την είσοδο με ποτό στο μεγάλο πάρτι που διοργανώνεται μετά το τέλος της διαδρομής.

Ολη η πόλη είναι παρούσα, από τα καταστήματα της διαδρομής, που προσφέρουν κεράσματα στους συμμετέχοντες, μέχρι τους Χανιώτες dj που γεμίζουν με μουσική τους δρόμους της πόλης.

«Στην ουσία δεν πρόκειται για αγώνα, αλλά για μία μεγάλη βόλτα στους δρόμους της πόλης, από χιλιάδες άγιους Βασίληδες που μεταφέρουν το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας», λέει ο Π. Ορφανίδης.

Ολα τα χρήματα από τις συμμετοχές διατίθενται για την ενίσχυση των συλλόγων ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑ ΑμΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και Ορίζοντας.

Από τις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις έχουν δοθεί στους συλλόγους συνολικά 151.304 €.

Για τα φετινά Χριστούγεννα ο στόχος έχει ανεβεί πολύ ψηλά, με τους διοργανωτές να υπολογίζουν πως τα έσοδα θα αγγίξουν τις 100.000 ευρώ.

Στο πλευρό των διοργανωτών και των συλλόγων για τα παιδιά βρίσκεται φέτος και η «Εφ.Συν.» ως χορηγός επικοινωνίας.

Η καταληκτική ημερομηνία για δηλώσεις συμμετοχής είναι η Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ενώ για τους εκτός Χανίων συμμετέχοντες υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης της στολής, μέσω του site της διοργάνωσης, στο www.santarunchania.com.

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν τις στολές τους τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ενώ ειδικά για τους διαμένοντες εκτός της πόλης των Χανίων η τσάντα συμμετοχής θα παραδίδεται και την ημέρα του Santa Run, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, από τις 9.00 έως τις 12.00 έξω από τον χώρο διεξαγωγής.

(Κεντρική φωτογραφία: όλα τα χρήματα από τις συμμετοχές στη φιλανθρωπική εκδήλωση-θεσμό Santa Run διατίθενται για την ενίσχυση των συλλόγων ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑ ΑμΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και Ορίζοντας).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 06.12.2015