+

Η ΚΡΗΤΗ ΘΡΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΕΛΙΝΑ

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Νεάπολη Λασιθίου εξαιτίας του θανάτου ενός τετράχρονου κοριτσιού έπειτα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας.

Η μικρή Μελίνα εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για προγραμματισμένη επέμβαση αφαίρεσης αδενοειδών εκβλαστήσεων στη μύτη (κρεατάκια), μια διαδικασία που, σύμφωνα με τους γιατρούς, επρόκειτο να κρατήσει μόλις 20 λεπτά και στη συνέχεια θα πήγαινε στο σπίτι της.

Ωστόσο το παιδί δεν ξύπνησε ποτέ, καθώς παρουσιάστηκαν σοβαρές επιπλοκές με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή λίγες ώρες αργότερα.

Σοβαρές υπόνοιες για ιατρικό λάθος εκφράζουν οι συντετριμμένοι γονείς του μικρού κοριτσιού, καθώς, όπως δήλωσε ο πατέρας Μανόλης Παρασκάκης, το παιδί του δεν είχε εμφανίσει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας στη διάρκεια της ζωής του και δεν είχε κάποια αλλεργία.

Ο πατέρας της μικρής Μελίνας, Μανόλης Παρασκάκης

Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ όρισαν και δικό τους πραγματογνώμονα κατά τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο παιδί.

Για απολύτως φυσιολογικές προεγχειρητικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη το παιδί πριν από την επέμβαση μίλησε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Ευθ. Καρακώστας, κάνοντας λόγο για μια τραγωδία τα αίτια της οποίας θα φωτίσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο Ευθ. Καρακώστας

Το χρονικό

Η επέμβαση στο παιδί έγινε το πρωί της Δευτέρας και, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο τελευταίο στάδιο κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από την αναισθησία.

Μόλις έγινε προσπάθεια να αποσωληνωθεί το παιδί διαπιστώθηκε πως δεν είχε επαφή με το περιβάλλον και διασωληνώθηκε ξανά, ενώ αρκετές ώρες μετά αποφασίστηκε η διακομιδή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Εκεί, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών, η μικρή Μελίνα εξέπνευσε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

«Από τις μακροσκοπικές εξετάσεις δεν προκύπτουν σαφή αίτια θανάτου. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων σε περίπου 10-15 μέρες», δήλωσε η Ελπίδα Σπανουδάκη, πραγματογνώμονας της οικογένειας.

Η κηδεία του παιδιού θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Νεάπολη Λασιθίου, όπου κατοικεί η οικογένεια μαζί με τη δίδυμη αδελφή της άτυχης Μελίνας.

(Κεντρική φωτογραφία: Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εγχείρηση ρουτίνας στην οποία υποβλήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου 4χρονο κορίτσι από το Λασίθι Κρήτης το οποίο ύστερα από επέμβαση ρουτίνας δεν ξύπνησε ποτέ. *ICON/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 30.12.2015