Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

Ερωτικό υπόβαθρο έχει η στυγερή δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου στη Σητεία το πρωί του Σαββάτου.

Την εν ψυχρώ δολοφονία του γιατρού ομολόγησε ένας 37χρονος αστυνομικός βουλγαρικής καταγωγής, ενώ τη συμμετοχή της στον σχεδιασμό της δολοφονίας ομολόγησε και η 38χρονη σύζυγος του γιατρού, επίσης βουλγαρικής καταγωγής.

Η δολοφονία σημειώθηκε στην περιοχή Πιλαλήματα της Σητείας, όπου ο 37χρονος είχε στήσει ενέδρα στον γιατρό Χριστόδουλο Καλαντζάκη.

Μόλις πέρασε ο 62χρονος με το αυτοκίνητό του, ο δράστης άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα. Αρχικά ο γιατρός τραυματίστηκε και το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του.

Ωστόσο, μόλις βγήκε για να ζητήσει βοήθεια, ο δράστης τον πλησίασε και τον πυροβόλησε ακόμα τρεις φορές, δύο στον θώρακα και στην πλάτη και μία στο κεφάλι.

Αυτόπτης μάρτυρας είδε τη δολοφονία καθώς και τον δράστη να απομακρύνεται από το σημείο. Με τη δική του κατάθεση οι αρχές έφτασαν σύντομα στον 37χρονο δράστη, ενώ αργότερα κατά την προανάκριση ομολόγησε και η σύζυγος του θύματος την εμπλοκή της.

Τραγική λεπτομέρεια του σχεδίου είναι πως η δολοφονία σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε ανήμερα των γενεθλίων του γιατρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους παραδέχτηκαν πως σχεδίαζαν να ζήσουν μαζί και να οικειοποιηθούν την περιουσία του γιατρού.

Ο δράστης, πατέρας ενός παιδιού στη Βουλγαρία, όπου υπηρετεί στην αστυνομία, φέρεται να διατηρούσε επί χρόνια ερωτική σχέση με τη σύζυγο του γιατρού και ταξίδεψε από τη Βουλγαρία στην Κρήτη με αποκλειστικό σκοπό να υλοποιήσει το σχέδιο της δολοφονίας.

Η 38χρονη σύζυγος τον ενημέρωσε για το δρομολόγιο που ακολουθούσε κάθε Σάββατο ο καρδιολόγος από τη Σητεία στον Μακρύ Γυαλό για να εξετάσει ασθενείς της περιοχής.

Τόσο η 38χρονη γυναίκα όσο και ο 37χρονος δράστης της δολοφονίας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ στην κατοχή του Βούλγαρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο, καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα.

(Κεντρική φωτογραφία: Το αυτοκίνητο του 62χρονου καρδιολόγου απομακρύνεται από το σημείο της δολοφονίας, με εμφανή τα σημάδια της σύγκρουσης στη δεξιά πλευρά).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 09.10.2017