ΘΕΛΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΜΟΥ ΧΟΡΟ…

«Θέλω στον τάφο μου χορό,
με δυνατό λυράρη
να νοιώσει ο Χάρος ένοχος
που ήρθε να με πάρει»

Το τελευταίο αντίο στον Ευγένιο Γκέραρντ θα πουν το μεσημέρι οι Κρητικοί (που τόσο τον αγάπησαν) στον τόπο τους (που τόσο αγάπησε).

Στο χωριό Ελιά, 15 χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, στις 2 μ.μ., θα τελεστεί σήμερα η κηδεία του μεγάλου Ολλανδού.

Στο ίδιο μέρος όπου έζησε περισσότερα από 30 χρόνια της ζωής του. Στο ίδιο μέρος από όπου χθες πέρασαν εκατοντάδες φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες, οπαδοί, πολίτες της Κρήτης να αφήσουν ένα λουλούδι στη σορό του η οποία είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

*ΙΝΤΙΜΕ

Με θερμά λόγια εκφράστηκαν στα συλλυπητήρια μηνύματά τους ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων, όχι μόνο του νησιού, αλλά και όλης της Ελλάδας.

Οσοι τον γνώρισαν από κοντά και ειδικά όσοι συνεργάστηκαν μαζί του στον ΟΦΗ μίλησαν στην «Εφ.Συν.» για την εργατικότητα, το πάθος και το ήθος του Ευγένιου Γκέραρντ, τα οποία χαρακτήρισαν μια ολόκληρη εποχή για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό της Κρήτης.

Το αξεπέραστο ρεκόρ του με τα 15 χρόνια συνεχούς παραμονής στο τιμόνι του ΟΦΗ αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τις σχέσεις που ανέπτυξε με τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο της ομάδας στην οποία χάρισε τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της.

Αποκορύφωμα η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1987, αλλά και ο αποκλεισμός της Ατλέτικο Μαδρίτης από τη φάση των 32 του Κυπέλλου UEFA δύο χρόνια αργότερα.

Η «αναχώρηση» του «Mister» συμπίπτει με μια δύσκολη περίοδο για τον ΟΦΗ, που ταλανίζεται από διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες και προχθές οι παίκτες δεν προσήλθαν για προπόνηση, καθώς δεν τηρήθηκε η υπόσχεση της διοίκησης για καταβολή χρημάτων που τους χρωστάει.

Με αυτά τα δεδομένα όλοι εύχονται η παρακαταθήκη του Γκέραρντ να βρει μιμητές και να φέρει ξανά στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο τον σύλλογο του Ηρακλείου.

(Κεντρική φωτογραφία: *ΙΝΤΙΜΕ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 04.01.2018