ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

«Προφανώς λόγω των επεισοδίων ο θάνατος του αδελφού μου» λέει στην Εφ.Συν ο Θύμιος Κατσούλης.

Νέα ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του Κώστα Κατσούλη, μετά τα βίαια επεισόδια στον αγώνα με τον Ηρόδοτο, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία διενεργήθηκε αφού ο φίλαθλος του Εθνικού έχασε τη μάχη για τη ζωή. Συγκεκριμένα, φαίνεται να μην υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις χτυπήματος στο κεφάλι του θύματος γιαυτό και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών έχει ζητήσει να γίνουν και παθολογοανατομικές – ιστολογικές εξετάσεις πριν εκδοθεί το οριστικό ιατρικό πόρισμα. 

Το ιατρικό θρίλερ συνεχίζεται με απανωτές ανατροπές καθώς στην πρώτη εξέταση του θύματος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο Ηράκλειο, οι γιατροί είχαν επίσης κάνει λόγο για μη εμφανή χτυπήματα, αναφέροντας την εκδοχή του ανευρύσματος.  Ωστόσο, μετά τη μεταφορά του Κώστα Κατσούλη στο 401 Νοσοκομείο στην Αθήνα, και ενώ ο τραυματίας ήταν σε καταστολή οι γιατροί απέκλεισαν την ύπαρξη παθολογικών αιτίων για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Πλέον όμως, από τη νεκροψία που έγινε μετά τον θάνατο του Κατσούλη, και αυτή η εκτίμηση αμφισβητείται καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε Μμε της Κρήτης φαίνεται να μην έχουν διαπιστωθεί εμφανείς κακώσεις στο κεφάλι και επανεξετάζεται το ενδεχόμενο προϋπάρχοντων παθολογικών αιτίων. 

Ωστόσο, από τις καταθέσεις των μαρτύρων του περιστατικού προκύπτει ότι ο Κατσούλης δέχτηκε απανωτά, βίαια χτυπήματα, στριμωγμένος σε μία γωνία της εξέδρας του γηπέδου από άτομα που έφεραν σιδηρογροθιές ενώ σε κάποια από τις καταθέσεις των συλληφθέντων αναφέρεται πως τον χτυπούσαν ακόμα και με έναν μεταλλικό κάδο σκουπιδιών. Για θάνατο που χωρίς αμφιβολία προκλήθηκε από την επίθεση των χούλιγκαν μιλά στην «Εφ.Συν.» ο αδελφός του άτυχου φιλάθλου Θύμιος Κατσούλης, κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες του Ηρακλείου: «Ο αδερφός μου είχε εμφανή χτυπήματα σε όλο του το σώμα, το έχουν δει τόσοι άνθρωποι ότι δέχτηκε άνανδρη επίθεση. Ακόμα και τα χέρια του είχαν σημάδια από τα χτυπήματα καθώς προφανώς τα χρησιμοποίησε για να καλύψει το κεφάλι του, όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος» λέει ο κ. Κατσούλης.  Ωστόσο, ο ίδιος τονίζει πως η ουσία της υπόθεσης είναι ότι ο θάνατος του αδελφού του προήλθε από τα επεισόδια και ζητά από τις αρχές αλλά και από την ομάδα του Ηροδότου και όσους βρέθηκαν στο γήπεδο να βοηθήσουν για να συλληφθούν όλοι οι δράστες της επίθεσης. «Είναι απαράδεκτο ότι άργησαν τόσες μέρες να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης για τους άλλους δύο που έχουν ήδη αναγνωριστεί και που έχουν κατονομάσει και οι ίδιοι οι πρώτοι συλληφθέντες. Αν κάποιοι προσπαθούν να κοιμηθούν καλύτερα νομίζοντας πως δεν ήταν εμφανή τα σημάδια στο κεφάλι του Κώστα, τότε τους εύχομαι απλώς καληνύχτα…» λέει με νόημα στην «Εφ.Συν.» ο Θύμιος Κατσούλης. 

Στο ποινικό μέρος της υπόθεσης, με καθυστέρηση εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης για ακόμα δύο συμμετέχοντες στα επεισόδια, τους οποίους έχουν υποδείξει  τόσο οι μάρτυρες που κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα από την πλευρά του Εθνικού, όσο και ο ένας από τους συλληφθέντες, δύο μέρες μετά το περιστατικό της 14ης Σεπτεμβρίου. Ο χρόνος που χάθηκε από τότε ενδέχεται να αποβεί εις βάρος της διαλεύκανσης της υπόθεσης καθώς εικάζεται πως οι δύο καταζητούμενοι έχουν προσπαθήσει να κρύψουν τα ίχνη τους και ίσως βρίσκονται πλέον και εκτός Ελλάδος. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 09.10.2014