ΙΣΤΟΡΙΑ (ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ LOCKDOWN

Επιστρέφοντας από… Ντουμπάι, ανοίγουμε το 2021 με Βασίλη Ραφαηλίδη, τώρα που ο Αδωνις μας καλεί να μην ρωτάμε πολλά για τον κορονοϊό αφού φέτος γιορτάζουμε τα «γενέθλια της επανάστασης του 1821»:

Από το βιβλίο «Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού Κράτους» διαβάζουμε μερικές λεπτομέρειες για το ποιοι πολέμησαν τους Τούρκους, που ίσως ξεχάσει να μας πει φέτος η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Από το κεφάλαιο για τον Κάνιγκ, τον υπουργό Εξωτερικών της Αγγλίας εκείνης της εποχής, παίρνουμε μερικές απαντήσεις στο γιατί δεν κλείσαμε τα σύνορα με τη Βρετανία όπως 40 χώρες και τώρα βρέθηκε και στην Ελλάδα το νέο, πιο μεταδοτικό, στέλεχος του κορονοϊού, που μας οδηγεί σε βαρύτερο lockdown.

Και κοίτα να δεις σύμπτωση: Στα χρόνια του Κάνιγκ οι Αγγλοι τραπεζίτες έριχναν και το πρώτο δάνειο στην επαναστατημένη Ελλάδα. Τώρα με το Brexit ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης καλεί τις βρετανικές τράπεζες από το City του Λονδίνου να εγκατασταθούν στην Αθήνα. Είναι τώρα καιρός να κλείνεις τα αεροδρόμια για μια κωλο-μετάλλαξη του κορονοϊού και να χαλάσει η δουλειά;

Γενικά πάντως τον Βασίλη Ραφαηλίδη θα τον χρειαστούμε πολύ φέτος, που έχουν να ακούσουν τεράστιες μπαρούφες τα αυτιά μας με τους εορτασμούς του Αδωνι και της Γιάννας.

Ακούστε:

Η λίστα των εκπομπών στο Mixcloud

* Οι Πίσω Σελίδες μεταδίδονται καθημερινά:
– Στις 9 π.μ. από τον ΚΡΗΤΗ FM 101,5 στα Χανιά
– Στις 2 μ.μ. από τον ΗΧΩ FM 99,8 στο Λασίθι.
– Στις 3 μ.μ. από το ραδιόφωνο του ThePressProject

ΟΙ ΠΙΣΩ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ