ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη, σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η συνεχιζόμενη επί ώρες βροχόπτωση στα δυτικά του νησιού.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ένας άνθρωπος κινδύνεψε να πνιγεί, όταν εγκλωβίστηκε το αυτοκίνητό του σε χείμαρρο στο Κολυμπάρι Χανίων, ενώ μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στην εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου, στο ύψος του Σταλού, όπου ένα μεγάλος όγκος από πέτρες και χώμα υποχώρησε και έπεσε στο οδόστρωμα, κλείνοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Στο σημείο προς στιγμήν υπήρξε ανησυχία για την πιθανότητα κάποιος από τους διερχόμενους οδηγούς να είχε εγκλωβιστεί κάτω από τα χώματα.

Εκατοντάδες είναι οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα σε όλη την Κρήτη, κυρίως σε Ρέθυμνο και Χανιά, ενώ σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή προκλήθηκαν και σε περιοχές του Ηρακλείου, όπως το Παλαίκαστρο, όπου κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια.

Σημαντικά προβλήματα από τη βροχή προκλήθηκαν επίσης στην Αμμουδάρα και στο Γάζι Μαλεβιζίου, αλλά και σε αρκετές γειτονιές του Ηρακλείου.

Εκτεταμένες ήταν και οι ζημιές που υπέστη το δίκτυο ηλεκτροδότησης στον Δήμο Πλατανιά Χανίων, με τα συνεργεία να δίνουν μάχη για την αποκατάστασή του.

Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, εκτός από τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στο επαρχιακό δίκτυο των Δήμων Πλατανιά, Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου.

Επί ποδός βρέθηκαν, χθες, όλη τη μέρα τα συνεργεία των δήμων και της Περιφέρειας Κρήτης για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες σε όλο το νησί, καθώς αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα σήμερα.

(Κεντρική φωτογραφία: Κατολίσθηση στην εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 03.01.2019