+

ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΡΟΥΣΜΑ «ΑΜΝΗΣΙΑΣ» ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Ομαδική «αμνησία» φαίνεται να έχει πλήξει τους μάρτυρες στην πολύκροτη δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που διεξάγεται στο Κακουργιοδικείο Ηρακλείου, μετά τις ασαφείς απαντήσεις του ίδιου του παθόντα και μελών της οικογένειάς του, οι οποίες δεν έριξαν φως ως προς την ταυτοποίηση ευθυνών των κατηγορουμένων, προκαλώντας την αντίδραση του δικαστηρίου.

Χθες ήρθε και η κατάθεση ενός μάρτυρα αστυνομικού να δημιουργήσει νέα ένταση και πολλά ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη κλήθηκε να επιβεβαιώσει τα γραφόμενα στην προανακριτική του κατάθεση, με τον ίδιο όμως να δηλώνει πως δεν θυμάται τι είχε καταθέσει αρχικά.

Η απάντηση προκάλεσε αίσθηση στην αίθουσα, ενώ έκανε την εισαγγελέα της έδρας να μιλήσει ακόμα και για εμφάνιση… Αλτσχάιμερ και την πρόεδρο του δικαστηρίου να προτρέπει τον μάρτυρα να ζητήσει από τον ανώτερό του να μην του αναθέτει δύσκολες επιχειρήσεις αφού δεν μπορεί μετά να τις ανασύρει από τη μνήμη του.

Ενταση όμως υπήρξε και μεταξύ ενός μάρτυρα αστυνομικού και ενός εκ των 12 κατηγορουμένων. Ο αστυνομικός υποστήριξε πως κατά τη σύλληψη του εν λόγω κατηγορούμενου στο σπίτι του στο Ρέθυμνο δεν είχε εισέλθει στο σπίτι του μαζί με την ομάδα των συναδέλφων του, αλλά έμεινε στο αστυνομικό αυτοκίνητο, κάτι που διέψευσε με ένταση ο κατηγορούμενος, κάνοντας λόγο για «θέατρο του παραλόγου», υποστηρίζοντας και πάλι πως κρατείται άδικα.

Λόγω της έντασης υπήρξε διακοπή της δίκης για λίγα λεπτά, ενώ αργότερα συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων αστυνομικών, που επικεντρώθηκαν κυρίως στον εντοπισμό του οχήματος επί του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης απ’ όπου οι δράστες έστελναν μέσω κινητού μηνύματα στην οικογένεια Λεμπιδάκη το βράδυ της 6ης Ιουλίου 2017. Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 21.12.2018