ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΓΙΑ… ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Όχι, να τα λέμε αυτά. Η Δημοκρατία γεννήθηκε και στέριωσε σε αυτό ντον τόπο. Δώσαμε τα φώτα μας κάποτε στον πλανήτη και αυτά δεν ξεχνιούνται με την πρώτη πανδημία.

Απολύτως δημοκρατικό να κλείνει το σχολικό τμήμα μόνο όταν συμπληρώσει το 50%+1 ο ιός μεταξύ των μαθητών. Τι θέλατε δηλαδή, μόνο με μερικές ψήφους ο κύριος Covid να σχηματίζει κυβέρνηση και να διαχειρίζεται τις τύχες της τάξης; Με την πλειοψηφία είναι αλλιώς.

Η Νίκη Κεραμέως εμφορείται από βαθιές δημοκρατικές αξίες και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Και ο Σωτήρης ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι «ειδικοί» είναι βαθιά δημοκρατικοί άνθρωποι και σίγουρα η επιλογή του ποσοστού για τη λήψη έκτακτων μέτρων ήταν μια εμπνευσμένη συνάντηση των επιταγών της επιστήμης με την αρχή της δεδηλωμένης.

Μερικές μικρές λεπτομέρειες, όπως το γεγονός ότι με το πρώτο κρούσμα πολλοί γονείς θα κρατήσουν και τα δικά τους υγιή παιδιά στο σπίτι, χωρίς όμως να λογίζονται ως Covid, είναι απλές δυσλειτουργίες που, εντάξει, σε όλες τις Δημοκρατίες υπάρχουν. Και το γεγονός ότι μέχρι να αρρωστήσουν τα μισά +1 παιδιά δεν θα δικαιούστε τηλεκπαίδευση και οποιαδήποτε άλλη μέριμνα, όπως άδεια ειδικού σκοπού, επίσης είναι στα αναπόφευκτα λάθη, που όλα τα συστήματα έχουν μέσα τους.
Θα πρέπει απλά να περιμένετε (ίσως και να ελπίζετε) να αυξήσει τα ποσοστά του ο ιός.

Covid for President!

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 17.09.2021