ΚΡΗΤΗ: ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Υπό το βάρος των σοβαρών καταγγελιών του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για μαζικές αγορές καρτών μέλους για λογαριασμό συγκεκριμένων υποψηφίων (και ειδικά στην περιοχή των Χανίων) διεξήχθησαν οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στην Κρήτη. Δύο μέρες πριν στηθούν οι κάλπες ο πρώην υπουργός είχε καταγγείλει φαινόμενα διαπλοκής λέγοντας πως οικονομικά επιφανείς παράγοντες χρησιμοποιούν (με το αζημίωτο) ταυτότητες πολιτών για να αγοράζουν μαζικά κάρτες μέλους ώστε να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων.

Οι καταγγελίες έφτασαν μέχρι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, να συναντηθεί με τον πρώην υπουργό, όπως ενημέρωσε τα τοπικά ΜΜΕ ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης. «Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική» αναφέρεται σε σχετική λιτή ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για το επίμαχο ζήτημα της καταγγελίας.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο οι εσωκομματικές εκλογές διεξήχθησαν σε ήρεμο κλίμα και με σχετικά μεγάλη συμμετοχή πολιτών. Αντίθετα, στο Ρέθυμνο και το Λασίθι δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές αφού οι υποψήφιοι ήταν όσες και οι εκλόγιμες θέσεις.

Στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού ψήφισε ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. «…Ενισχύουμε την εσωκομματική δημοκρατία, στηρίζουμε την αρτιότερη αξιοποίηση των στελεχών μας, ενδυναμώνουμε τη συμμετοχή όλων των μελών μας», ανέφερε σε δήλωσή του κατά την ψηφοφορία ο κ. Αυγενάκης.

Στο κτίριο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου ψήφισε ο επικεφαλής της Ευρω-ομάδας της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, και αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην επικείμενη (σήμερα) συνάντησή του με τους δύο Ελληνες αξιωματικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

(Κεντρική φωτογραφία: Για «μαζικές αγορές καρτών μέλους για λογαριασμό συγκεκριμένων υποψηφίων» έκανε λόγο ο πρώην βουλευτής στον ίδιο τον αρχηγό της Ν.Δ. *EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 14.05.2018