ΚΡΗΤΗ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Και κίνηση καλής θέλησης με το βλέμμα στον τουρισμό.

Στον αποκλεισμό των κεντρικών εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στο Ηράκλειο προσχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Όπως τόνισαν, αν και η «μικρή ΔΕΗ» σε πρώτη φάση δεν περιλαμβάνει τις ηλεκτροπαραγωγές μονάδες της Κρήτης, εντούτοις οι αναμενόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια θα πλήξουν και τους κατοίκους του νησιού και για αυτό ζήτησαν τη στήριξη και την κατανόησή τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. 

Χθες, πρώτη μέρα της απεργίας, πραγματοποιήθηκαν μόνο περιορισμένες διακοπές ρεύματος ενώ σε κίνηση καλής θέλησης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να περιορίσουν την απώλεια του φορτίου σε 10 έως 20 MW αντί για 60 MW, που είχε αρχικώς σχεδιαστεί. Όπως ανέφεραν, στην απόφασή τους αυτή έπαιξε καταλυτικό ρόλο η υψηλή τουριστική και εμπορική κίνηση της παρούσας περιόδου, θέλοντας να δείξουν πως δεν βρίσκονται απέναντι στην κοινωνία αλλά στις κυβερνητικές επιλογές. 

Στο ίδιο πνεύμα διοργανώνεται σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ανοιχτή συζήτηση – ενημέρωση όπου οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα εξηγήσουν στο κοινό και στους εκπροσώπους άλλων φορέων τις θέσεις τους και τις συνέπειες από το ξεπούλημα της «μικρής ΔΕΗ». 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 04.07.2014