ΚΡΗΤΗ: ΤΗΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ… ΣΕΡΦΑΡΕ

Κατηγορήθηκε και για αρπαγή ανηλίκου από τον πατέρα του παιδιού.

Σε μια ασυνήθιστη για τα μέχρι τώρα δεδομένα απόφαση οδηγήθηκε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου σχετικά με την επιμέλεια ενός ανήλικου παιδιού στην Κρήτη. Το δικαστήριο ανέθεσε προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού στον πατέρα κρίνοντας πως είναι καταλληλότερος από την μητέρα για την ανατροφή του. 

Από τις αιτίες που βάρυναν στην απόφαση αυτή, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο πατέρας, είναι και η υπερβολική ενασχόληση της μητέρας με το internet, η παρακολούθηση ταινιών και η ενασχόληση με τα μέσα κοινωνική δικτύωσης, που οδήγησε στην ελλιπή προσοχή προς το παιδί της. 

Πάντως, στο σκεπτικό της απόφασης βάρυνε ιδιαίτερα η απομάκρυνση του παιδιού από την Κρήτη, καθώς η μητέρα του διέκοψε τη φοίτησή του στο σχολείο, μεταβαίνοντας σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης και παίρνοντάς το μαζί της. 

Ο πατέρας προσέφυγε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης καταθέτοντας μήνυση για αρπαγή ανηλίκου ζητώντας να επιστρέψει στην Ελλάδα το παιδί, κατ’ εφαρμογή της σύμβασης της Χάγης.

Στην υπόθεση παρενέβησαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν τη μητέρα του παιδιού και την υποχρέωσαν να επιτρέψει στην Κρήτη και να παραδώσει το παιδί στον πατέρα του. 

Με την απόφασή του δικαστηρίου δόθηκε στον πατέρα η επιμέλεια για διάστημα έξι μηνών καθώς κρίθηκε έστω και προσωρινά καταλληλότερος από τη μητέρα για να του προσφέρει σταθερότητα και φροντίδα ενώ για τη δικαστική απόφαση βάρυνε και το γεγονός πως το παιδί αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες και χρειάζεται ειδική υποστήριξη για τη φοίτησή του στο σχολείο. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 09.01.2014