+

ΚΡΗΤΙΚΗ… ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΣΥΡΙΖΑ

Σε… βεντέτα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ηράκλειο εξελίσσονται οι κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια επισκέψεων κυβερνητικών στελεχών στην πόλη. Χθες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου απάντησε στην ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσφατη ματαίωση της εκδήλωσης με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Μεταξύ άλλων, τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζουν την έκπληξή τους για τις «έξαλλες» ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε μιλήσει για «προβοκατόρικες, τραμπούκικες συμπεριφορές και μεθοδεύσεις, από όποιο κέντρο ή παράκεντρο και αν εκπορεύονται».

«Τι περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ, να στρώσει ο κόσμος κόκκινα χαλιά να περάσει ο Κατρούγκαλος την ίδια στιγμή που επιβάλλει άγρια φορολογία;» αναρωτιέται μέσω της ανακοίνωσής της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ κάνει παραλληλισμό με την υπόθεση Ρίχτερ που απασχολεί το τελευταίο διάστημα την Κρήτη: «Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις γελοιότητες γιατί μοιάζει με τον Γερμανό, δήθεν ιστορικό Χάινς Ρίχτερ, ο οποίος αναρωτιέται γιατί οι Κρητικοί στη Μάχη της Κρήτης φέρθηκαν τόσο βάναυσα στους φασίστες Γερμανούς εισβολείς και κατηγορεί τους Κρητικούς που αντιστάθηκαν ότι καταπάτησαν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Γερμανών!!! Το ίδιο κάνει και η κυβέρνηση, πρώτα ρημάζει τη ζωή των εργαζομένων και όταν αυτοί διαμαρτύρονται τους κατηγορεί ως τραμπούκους» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Εργασίας εμποδίστηκε να εισέλθει στην αίθουσα Ανδρόγεω, στο Ηράκλειο, όπου είχε προγραμματιστεί εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και αγρότες είχαν καταλάβει την είσοδο και τελικά ματαίωσαν την εκδήλωση.

(Κεντρική φωτογραφία: Συνεχίζεται η διαμάχη για πρόσφατη ματαίωση της εκδήλωσης του Γιώργου Κατρούγκαλου στο Ηράκλειο).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 16.06.2016