+

ΚΡΗΤΙΚΟΣ… ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εικόνες θλίψης για το συνδικαλιστικό κίνημα στέλνει η Κρήτη με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ που λαμβάνει χώρα σήμερα στην Αθήνα. Τα γεγονότα είναι πολλά και σίγουρα δε φτάνει ένα μικρό σημείωμα. Εν συντομία: Το Συνδικάτο των οικοδόμων στο Ηράκλειο ελέγχεται από το ΠΑΜΕ ενώ μέχρι πρότινος ελεγχόταν από στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που τώρα είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η διοίκηση του Συνδικάτου (ΠΑΜΕ) αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα των μελών που θέλανε να ταξιδέψουν σήμερα στην Αθήνα για το συλλαλητήριο. Η μειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) καταγγέλλει ότι πάρθηκε αυθαίρετα η απόφαση και ότι δεν έπρεπε να καλυφθούν από το ταμείο του συνδικάτου τα έξοδα για μια κομματική εκδήλωση. Καταγγέλλει μάλιστα πως το ταμείο έχει μειωθεί κατά 30.000 ευρώ. Στη συνέλευση του Συνδικάτου, που έγινε μέσα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η μειοψηφία καταγγέλλει πως ο πρόεδρος (ΠΑΜΕ) απαγόρευσε στον αντιπρόεδρο του ΕΚΗ (της πλευράς ΠΑΣΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) να πάρει το λόγο και διέταξε να… αποβληθεί από την αίθουσα. Υπήρξαν και στιγμιότυπα χειροδικίας.

Το ΠΑΜΕ απαντά πως οι άλλοι δεν ήξεραν τι ψήφιζαν και αν έχουν πρόβλημα με τα λεφτά του ταμείου να απαντήσουν γιατί ξόδεψαν 600 ευρώ μόνο σε καφέδες σε κάποιες πρόσφατες εκλογές. Μάλιστα κάθε φορά που αναφέρονται στη μειοψηφία του συνδικάτου, αποκαλούν τους συναδέλφους τους αντί για οικοδόμους, «εργολάβους». Καταγγέλλουν επίσης πρακτικές… Γκέμπελς από τα μέλη των ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο συνδικάτο τους όσο και στη διοίκηση του ΕΚΗ.

Η διοίκηση του ΕΚΗ λέει ότι το ΠΑΜΕ έχει ενοχληθεί επειδή μετά από χρόνια η παρουσία του Εργατικού Κέντρου στο Ηράκλειο είναι αυξημένη και πιο μαχητική. Το ΠΑΜΕ λέει πως οι άλλοι συνδικαλιστές (ΠΑΣΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) ράβουν ήδη κυβερνητικά κοστούμια…

Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο. Το χειρότερο όμως είναι ότι ειλικρινά δε με νοιάζει. Λυπάμαι μόνο για όσους εργαζόμενους περιμένουμε ακόμα να φανεί ένα ίχνος ελπίδας και μαζικότητας εκεί στο βάθος του τούνελ…

Κρίμα.

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 05.11.2014