ΚΡΗΤΙΚΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

Εκπέμπουν κανονικά οι ΕΡΑ σε Ηράκλειο και Χανιά.

Άμεση ήταν η αντίδραση των Κρητικών στην είδηση της εισβολής στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αθήνα. Από πολύ νωρίς χθες το πρωί δεκάδες ανθρώπων έσπευσαν στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ στο Ηράκλειο και στα Χανιά ενώ πολύ περισσότεροι ήταν εκείνοι που παρενέβησαν στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Το πρόγραμμα των περιφερειακών σταθμών στην Κρήτη μεταδίδεται κανονικά και οι εργαζόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να σηκώσουν πλέον αυτοί το κύριο βάρος της ενημέρωσης, μετά την βίαιη διακοπή του ραδιοφωνικού προγράμματος στην Αθήνα.    

Στο Ηράκλειο οι εγκαταστάσεις της ΕΡΑ γέμισαν από πολίτες και εκπροσώπους φορέων που βρέθηκαν εκεί για να σταθούν εμπόδιο σε τυχόν αστυνομική εισβολή ενώ αρκετοί πολίτες συμμετείχαν, παρά τη βροχή, στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο το απόγευμα, μπροστά στο κτίριο της ραδιοφωνίας. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου, η οποία κατέληξε επίσης μπροστά στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ. 

«Θα κάνουμε ξανά το χρέος μας»

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το χρέος μας όπως το κάνουμε σχεδόν πέντε μήνες τώρα. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να μεταδίδουμε τη δική σας φωνή υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία» έλεγε από μικροφώνου η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Ηρακλείου Νέλλυ Κατσαμά. Η ίδια τονίζει στην «Εφ.Συν.» πως κανένας από τους εργαζόμενους στο Ηράκλειο δεν έχει κάνει αίτηση για το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ και αυτός ο αγώνας τους ένωσε απέναντι στην αδικία και στο μαύρο που έχει κυριεύσει τη ζωή μας. Η πρώην διευθύντρια της ΕΡΑ Ρένα Παπαδάκη τονίζει πως  η επέμβαση αποτελεί ακόμα ένα σκαλοπάτι στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση και επισημαίνει για πολλοστή φορά τον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό ρόλο που εκπληρώνει η δημόσια ραδιοφωνία, ειδικά στην Περιφέρεια. 

Κάλεσμα για υποστήριξη στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Ηρακλείου απηύθυναν το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το τοπικό τμήμα της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης και άλλοι φορείς. Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στα Χανιά, με αρκετό κόσμο να συγκεντρώνεται στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ  ενώ συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της εισβολής στην ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο δημαρχείο του Ρεθύμνου. 

*   Η ΕΡΑ Ηρακλείου συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά από τις συχνότητες 97,5 – 105,6 και 96,4. Η ΕΡΑ Χανίων εκπέμπει σε Χανιά και Ρέθυμνο στους 100,6. Επίσης η φωνή της ελεύθερης δημόσιας ραδιοφωνίας από την Κρήτη μεταδίδεται από τα μεσαία στους 1512 KHZ και στο internet από τις διευθύνσεις: www.eraheraklion.blogspot.gr  και www.tuc.gr/478.html

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 08.11.2013