ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θα με συγχωρήσετε αλλά εγώ με αυτές τις εικόνες δεν μπορώ να συμβιβαστώ. Τις στέλνουν μάλιστα οι ίδιοι οι συμμετέχοντες πολιτικοί με δελτία Τύπου ώστε να τις δουν οι οπαδοί και να τους ψηφίσουν αργότερα.

Δεν έχουν καμιά δουλειά ο δήμαρχος και ο βουλευτής να παρατάνε τις δουλειές τους για να βρεθούν στο πλευρό μιας ποδοσφαιρικής επιχείρησης που κατηγορείται για στημένα παιχνίδια. (Ακόμα και αν έχει δίκιο η ΠΑΕ – δεν εξετάζω αυτό ούτε γνώση των πραγματικών περιστατικών έχω). Ομως οι πολιτικοί τί δουλειά έχουν στην εκδίκαση μιας υπόθεσης με στημένα παιχνίδια; Ξεχνούν ότι εκτός από το δικό τους σαρκίο κουβαλούν και την πόλη ή τους πολίτες που εκπροσωπούν, υπερασπιζόμενοι μια ΠΑΕ που δικάζεται για ζητήματα παραβίασης του αθλητικού νόμου;

Τις ίδιες μέρες που οι κάτοικοι του Ηρακλείου (και οι οπαδοί του ΟΦΗ) είναι πνιγμένοι στα σκουπίδια επειδή οι εργαζόμενοι απεργούν για αναδρομικά που τους οφείλονται ο δήμαρχος είναι στην Αθήνα για να συμπαρασταθεί στον ΟΦΗ.

Και όχι μόνο αυτό αλλά κάνει και χορηγούμενη ανάρτηση στο facebook η Δύναμη Πολιτών για να μας επιδείξει την ευαισθησία του δημάρχου για το θέμα. Την ίδια μέρα που οι κάδοι στο Ηράκλειο είναι ξεχειλισμένοι.

Το χειρότερο απ’ όλα όμως είναι ότι και τους οπαδούς του ΟΦΗ για την ομάδα τους νοιάζει, όχι για τα σκουπίδια έξω από την πόρτα τους. Αυτόν που θα υποστηρίξει περισσότερο τον ΟΦΗ θα ψηφίσουν και όχι αυτόν που θα μαζέψει πιο αποτελεσματικά τα σκουπίδια.

Είναι κρίμα για τον Δήμο Ηρακλείου, ο δήμαρχος (και ειδικά αυτός ο δήμαρχος) να σύρεται ως νομικός υπερασπιστής ενός σκοτεινού συστήματος που φέρνει όμως ψηφαλάκια. Αδικεί και τη δική του ιστορία και την παρουσία τους στα πράγματα της πόλης εν γένει.

Όπως ακριβώς πριν από τρία χρόνια ο βουλευτής της ΝΔ βρισκόταν στο πλευρό άλλης ομάδας του Ηρακλείου όταν εκείνη έφτασε ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Κώστα Κατσούλη στο γήπεδο.

Όσο οι πολιτικοί θα βρίσκονται στο πλάι των ομάδων που δικάζονται για παραβίαση του νόμου μην αναρωτιέστε γιατί δεν αλλάζει τίποτα σε αυτή τη χώρα. Ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε γενικότερα.