ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης με συμμετοχή ακόμα και γνωστών επιχειρηματιών των Χανίων εξάρθρωσε η αστυνομία ύστερα από πολύμηνη παρακολούθηση. Συνολικά 13 άτομα συνελήφθησαν με έναν 66χρονο να κατηγορείται ως «εγκέφαλος» της σπείρας, ενώ κομβικό ρόλο φαίνεται να έπαιζε γνωστός ιδιοκτήτης εστιατορίου στα Χανιά, με πολλές και… πολυκομματικές διασυνδέσεις.

Ο 66χρονος, βασικός κατηγορούμενος, φαίνεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία μετέβαινε τακτικά σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και εισήγε ποσότητες κοκαΐνης για λογαριασμό της οργάνωσης.

Τις ποσότητες αυτές αποθήκευε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην ταράτσα πολυκατοικίας όπου διέμενε στα Χανιά αλλά και σε υπαίθριο χώρο του πατρικού του σπιτιού στην περιοχή του Πλατανιά.

Κάποια μέλη της σπείρας είχαν τον ρόλο της επιτήρησης στον χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών, ενώ στη συνέχεια άλλα μέλη, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, αναλάμβαναν την προώθηση της κοκαΐνης στην πόλη των Χανίων και ιδιαίτερα σε νυχτερινά κέντρα.

Στο σπίτι του 66χρονου «αρχηγού» κατασχέθηκαν 115 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές και μετρητά 1.550 ευρώ, ενώ στον υπαίθριο χώρο του πατρικού του βρέθηκαν άλλα 255 γραμμάρια κοκαΐνης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 19.000 ευρώ!

Συνολικά, έπειτα από έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν 389 γραμμ. κοκαΐνη, 150 γραμμ. χασισέλαιο, 50 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη, 3 ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό 27.690 ευρώ, 1 περίστροφο, 1 πιστόλι, 2 κυνηγετικά όπλα και 2 αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος των 13 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων κατά περίπτωση, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη στον ανακριτή.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 31.12.2018