+

ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΣΤΗ ΓΕΡΓΕΡΗ

Ένας ανήλικος μαθητής σε γυμνάσιο της Γέργερης τραυματίστηκε στο πρόσωπο από σκάγια κυνηγετικού όπλου την ώρα που βρισκόταν στην αυλή του σχολείου του. 

Άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από καθηγητές του σχολείου και στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ο μαθητής θα υποβληθεί σε χειρουργείο κοντά στο μάτι, όπου και τραυματίστηκε από τα σκάγια, χωρίς όμως η ζωή του παιδιού δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Από το σχολείο έχει ήδη κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών διενεργεί την προανάκριση για να εξακριβωθεί σε ποιον άνηκε το όπλο από το οποίο προήλθε ο πυροβολισμός και τραυμάτισε τον μαθητή.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 25 Απριλίου και σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος άνδρας έξω από το σχολείο επεδίωξε να σκοτώσει έναν σκύλο με το κυνηγετικό του όπλο. Ωστόσο τα σκάγια βρήκαν στο πρόσωπο τον μικρό μαθητή προκαλώντας πανικό στον χώρο του σχολείου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Σχολείου Κώστα Νιθαυριανάκη, για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί εγγράφως δύο μέρες μετά (την Παρασκευή 27 Απριλίου) η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Όπως αναφέρει στην Εφ.Συν. ο Νίκος Γιγουρτάκης, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό για το οποίο άμεσα ενημερώθηκαν από τους καθηγητές του σχολείου οι αστυνομικές αρχές και ήδη διενεργείται προανάκριση. «Το ευτύχημα είναι ότι ο μικρός μαθητής δεν διατρέχει κίνδυνο ωστόσο πρόκειται για ένα περιστατικό που δημιουργεί εύλογη ανησυχία και προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα» αναφέρει ο ίδιος.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 02.05.2018