ΜΑΥΡΟΣ… ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Θρήνος στο χωριό του Ηρακλείου που θρηνεί 5 νεκρούς με πληθυσμό 75 κατοίκων ● Πέθανε ο ιερέας του χωριού και τρία ακόμα μέλη της οικογένειάς του ● Εκκληση από τον δήμαρχο για τήρηση των μέτρων.

Αγωνία επικρατεί στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο μετά τον θάνατο πέντε ανθρώπων από κορονοϊό, σε σύνολο 75 κατοίκων του οικισμού. Μάλιστα, τα τέσσερα από τα πέντε θύματα ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, η οποία βιώνει τραγικές στιγμές. Οπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος της περιοχής Μανώλης Φραγκάκης, όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από ένα μνημόσυνο που τελέστηκε στο χωριό. «Από κάποια γυναίκα που ήταν φορέας του ιού κόλλησε ο ιερέας και στη συνέχεια μετέδωσε την ασθένεια σε όλη την οικογένειά του, στη σύζυγο, στον γιο και την κόρη του».

Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών κατέληξαν πρώτα η σύζυγος του ιερέα 83 ετών, ο ίδιος ο 84χρονος ιερέας, αλλά και ο γιος τους, 47 ετών, ο οποίος κηδεύτηκε χθες σε κλίμα βαθιάς οδύνης. Από την ίδια ευρύτερη οικογένεια προσβλήθηκε και κατέληξε η αδελφή της παπαδιάς, αλλά και ακόμα ένας άνθρωπος στο χωριό, ανεβάζοντας σε πέντε τα θύματα από τον ίδιο οικισμό.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους δημότες και ιδιαίτερα στη νεολαία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους» λέει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος, ενώ τονίζει πως τόσο τις προηγούμενες όσο και τις επόμενες ημέρες διενεργούνται μαζικά rapid tests σε διάφορες περιοχές του δήμου, καθώς υπάρχουν διάσπαρτα κρούσματα και σε άλλους οικισμούς, τόσο σε μικρά χωριά όσο και στις δύο κωμοπόλεις, το Αρκαλοχώρι και το Καστέλλι.

O δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μ. Φραγκάκης, με τον συντάκτη της ΕΦ.ΣΥΝ, Μάριο Διονέλλη.

Στο χωριό Ευαγγελισμός, όπου βρέθηκε χθες η «Εφ.Συν.», οι δρόμοι είναι έρημοι καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι μένουν μέσα στα σπίτια τους. Η εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα προηγούμενες χρονιές όπου κατά παράδοση τέτοιες μέρες όλοι προετοιμάζονταν για τη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κατά την οποία πανηγύριζαν η ενορία και όλο το χωριό.

Συνεχή… ρεκόρ

Εν τω μεταξύ, συνεχή αρνητικά ρεκόρ καταρρίπτει η Κρήτη σε ό,τι αφορά τα κρούσματα και τις νοσηλείες στα νοσοκομεία του νησιού. Χθες νοσηλεύονταν με κορονοϊό συνολικά 152 άνθρωποι, οι περισσότεροι από την αρχή της πανδημίας, ενώ 29 από αυτούς βρίσκονταν σε ΜΕΘ Covid. Σε ό,τι αφορά την καταγραφή των κρουσμάτων, ο αριθμός τους έχει πλέον εκτοξευθεί για τα μέχρι τώρα δεδομένα του νησιού, ξεπερνώντας τις πεντέμισι χιλιάδες (στο τέλος του πρώτου κύματος η Κρήτη κατέγραφε μόλις 19 κρούσματα), ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την αρχή της πανδημίας έχει φτάσει τους 66.