+

«ΜΑΥΡΟ» ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ

Με το απόλυτο «μαύρο» φιλοδωρεί η Κρήτη τη Χρυσή Αυγή κάθε φορά που στήνονται οι κάλπες.

Στη λίστα με τα ποσοστά της οργάνωσης ανά νομό τις τρεις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν σταθερά το Ηράκλειο, το Λασίθι και το Ρέθυμνο (κάτω από 4%), ενώ εξαίρεση αποτελούν τα Χανιά όπου το ποσοστό της υπολείπεται μόνο κατά μία μονάδα από το πανελλαδικό 7% που της έδωσε την τρίτη θέση στο Κοινοβούλιο.

Οι μαρτυρικοί τόποι της Κρήτης πρωτοστατούν στα χαμηλά ρεκόρ για την εγκληματική οργάνωση, ενώ υπάρχουν ολόκληρα χωριά όπως τα Ανώγεια, ο Σέμπρωνας, η Σκαλωτή το Μελιδόνι κ.ά. που η καταμέτρηση τελειώνει γράφοντας… 0 ψήφους τις βραδιές των εκλογών.

Παρά τους ευσεβείς πόθους των στελεχών της οργάνωσης, παρά τις προεκλογικού τύπου επιθέσεις σε ανυποψίαστους μετανάστες ή υπερασπιστές τους, παρά τα συνεχή σόου των χρυσαυγιτών επί κρητικού εδάφους (έφτασαν να σηκώσουν μέχρι και σημαία με το πουλί της δικτατορίας σε τοπική τους εκδήλωση), δεν έχουν πετύχει τον βασικό τους στόχο και τα κρητικά έδρανα στη Βουλή μένουν ακόμα αμόλυντα από το δηλητήριό τους.

Μοναδική τους επιτυχία ήταν η κατάληψη μίας έδρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης το 2014 από έναν πρώην αστυνομικό (Γ. Σπυρόπουλος) ως επικεφαλής της παράταξης Ελληνική Αυγή για την Κρήτη.

(Κεντρική φωτογραφία: Προεκλογική εκδήλωση στελεχών της Χ.Α. στη Χερσόνησο. *ICON PRESS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην ειδική έκδοση «ΚΡΗΤΗ» στις 22.01.2016