ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

Πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου: «Να σταματήσει το πρωτάθλημα μέχρι να παρθούν σοβαρά μέτρα».

Πλήθος κόσμου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, στα Χανιά, τον φίλαθλο του Εθνικού Κώστα Κατσούλη. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δημήτριο του Πλατανιά Χανίων και όσοι βρέθηκαν εκεί έστειλαν ένα σαφές μήνυμα κατά της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και υπέρ της ενίσχυσης των αδυνάμων, όπως και ο ίδιος επιθυμούσε σε όλη τη ζωή του. Η οικογένειά του είχε ζητήσει να μην κατατεθούν στέφανα αλλά να ενισχυθεί το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. Το παρόν στην κηδεία του Κώστα Κατσούλη έδωσαν μέλη κοινωνικών και αντιφασιστικών οργανώσεων από τα Χανιά, όπου και ό ίδιος δραστηριοποιούταν τα τελευταία χρόνια. 

Εκ μέρους της ΕΠΟ εκφώνησε επικήδειο ο αντιπρόεδρος Γιώργος Βούρβαχης, καλώντας όλα τα σωματεία να απομονώσουν τα ταραχοποιά στοιχεία από το χώρο του ποδοσφαίρου ενώ κριτική ασκήθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου στην απόφαση του Γ. Ανδριανού για διακοπή μίας αγωνιστικής σε όλα τα πρωταθλήματα. Ο Νίκος Τζώρτζογλου ζήτησε η διακοπή να ισχύσει μέχρι να ληφθούν επαρκή μέτρα από την Πολιτεία για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, ενώ προέβλεψε πως «αν ξαναρχίσει σε μια εβδομάδα το πρωτάθλημα σε λίγοι καιρό θα έχουμε τα ίδια». 

Εκ μέρους της ομάδας του Εθνικού, ο πρόεδρος του συλλόγου Αλέξης Αγγελόπουλος μίλησε για ακόμα μία «μαύρη σελίδα» στο ελληνικόποδόσφαιρο καλώντας την Πολιτεία «να λάβει τα μέτρα της για να σταματήσει αυτό το κακό στα ελληνικά γήπεδα». 

Από την επόμενη μέρα του αποχαιρετισμού ξεκινά η προσπάθεια της οικογένειας του Κώστα Κατσούλη για να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες και τους φυσικούς αυτουργούς του θανάσιμου τραυματισμού του. Όπως αναμενόταν η οικογένειά του θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής σε σχέση με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. Για τα επεισόδια στο γήπεδο του Ηροδότου προς το παρόν έχουν συλληφθεί και κρατούνται τρία άτομα με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και πρόκλησης σωματικών βλαβών ενώ σε έναν ακόμα οπαδό έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος. 

Νέο περιστατικό βίας σε γήπεδο του Ρεθύμνου 

Είδαν μέχρι και καραμπίνα στις κερκίδες.

Πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα του Κώστα Κατσούλη, ένα νέο σοβαρό περιστατικό οπαδικής βίας καταγγέλλεται από την ομάδα των Αρμένων Ρεθύμνου, που αγωνίζεται στην Α’ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Η καταγγελία αφορά όσα συνέβησαν στον αγώνα με την ομάδα των Λιβαδίων, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου. 

Στην ανακοίνωση της ομάδας περιγράφεται η επιθετικότητα, οι ύβρεις, ακόμα και τσιμπιές που δέχονταν από τους αντιπάλους καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον διαιτητή να απειλείται εμφανώς και να κάνει τα στραβά μάτια ενώ καταγγέλλουν πως στις κερκίδες του γηπέδου υπήρχε ακόμα και οπαδός των γηπεδούχων με… καραμπίνα! Ωστόσο, η καταγγελία αφορά κυρίως όσα έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα. 

Αναλυτικά αναφέρεται πως μία ώρα μετά τη λήξη και ενώ η αποστολή των φιλοξενούμενων ετοιμαζόταν να αποχωρήσει, τρία αγροτικά αυτοκίνητα 4Χ4 έκλεισαν το δρόμο μπροστά από το λεωφορείο και επιτέθηκαν οπαδοί στους παίχτες, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να οδηγηθεί στο νοσοκομείο με διάσειση και τουλάχιστον τρία ακόμα άτομα να έχουν εμφανή χτυπήματα στα χέρια και στα πλευρά. Από το μένος των οπαδών των Λιβαδίων δε γλίτωσε και το λεωφορείο αφού από τον πετροπόλεμο έσπασαν αρκετά τζάμια. 

«Δεν είναι μακριά η μέρα που θα έχουμε το επόμενο θύμα» καταλήγει η ανακοίνωση του Ο.Φ. Αρμένων.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 02.10.2014