«ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ»

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα από το Λασίθι για τα σχέδια συγχώνευσης μονάδων Υγείας εν μέσω πανδημίας • Με ομιλία απόψε στο Ηράκλειο ολοκληρώνεται η διήμερη περιοδεία στην ανατολική Κρήτη.

Για άθλιο σχεδιασμό της κυβέρνησης που προβλέπει κλείσιμο ή συγχωνεύσεις νοσοκομείων έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από την Ιεράπετρα, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα με αποδέκτη τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος προ ημερών είχε ανοίξει ξανά αντίστοιχα σενάρια με συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Η ιδιαίτερη περίπτωση του Λασιθίου με τα νοσοκομεία της Ιεράπετρας, της Σητείας και του Αγίου Νικολάου είχε μπει στο στόχαστρο και της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου προ μιας δεκαετίας, με το περίφημο σχέδιο συγχώνευσης που είχε εκπονήσει ο αποβιώσας πλέον καθηγητής Λιαρόπουλος. Τότε οι μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων, ειδικά στην Ιεράπετρα, είχαν αποτρέψει το κλείσιμο του νοσοκομείου, ενώ ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε κηρυχθεί «ανεπιθύμητος» στην περιοχή.

Για την αποφασιστικότητα των κατοίκων να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τις δομές υγείας, πολύ περισσότερο μάλιστα εν μέσω πανδημίας, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας: «Να μην τολμήσουν να προχωρήσουν […] Οι πολίτες, μαζί και εμείς, δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν αυτές οι καταστροφικές πολιτικές επιλογές. Είναι η ώρα της εγρήγορσης για την προστασία του καθενός και της καθεμιάς. Είναι η ώρα της κοινωνικής ευθύνης. Είναι όμως και η ώρα του αγώνα για να δυναμώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να δυναμώσουμε τις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, για να δυναμώσουμε το κοινωνικό κράτος. Για να χτίσουμε ένα κράτος ανθρώπινο και ισχυρό» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ιεράπετρα αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στην ανατολική Κρήτη. Μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Σε δηλώσεις του σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας και σε σχέση με την πανδημία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε ερασιτεχνισμούς στην κυβέρνηση: «Η χώρα βρίσκεται για άλλη μια φορά σε μια ανοιχτή λεωφόρο αγωνίας, ενώ μας έλεγαν ότι είμαστε στο τελευταίο μίλι» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στον Αγιο Νικόλαο όπου είχε επαφές με τοπικούς φορείς της πόλης, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί περιοδεία του στο εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου και σύσκεψη με εκπροσώπους τοπικών φορέων και επιμελητηρίων. Η διήμερη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ολοκληρώνεται απόψε στις 8 μ.μ. με ανοιχτή ομιλία στο Ενετικό Λιμάνι Ηρακλείου, στην προβλήτα Μικρού Κούλε.

(Κεντρική φωτογραφία: Από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ιεράπετρα).

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 16.07.2021