ΜΗΠΩΣ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΤΕ ΛΙΓΟ;

Παιδιά είπαμε να προσπαθείτε να αντιστρέψετε το κλίμα των ημερών εις βάρος της αστυνομίας. Θεμιτό ως ένα βαθμό… Αλλά το να δίνει συγχαρητήρια ο συνδικαλιστικός φορέας σε συναδέλφους τους αστυνομικούς, που απλά έκαναν τη δουλειά τους, ίσως αγγίζει τα όρια της υπερβολής.
Με ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ της Κρήτης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου συγχαίρει τους συναδέλφους (και μέλη της προφανώς) για τη μεγάλη επιτυχία της σύλληψης ενός αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για επιθέσεις σε πολίτες (κυρίως γυναίκες) στην Ιεράπετρα, μετά από σχετικές καταγγελίες.

Η Ένωση τονίζει πως «η ενέργεια τους αυτή δείχνει τον συνεχή αγώνα της Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου για την καταπολέμηση του εγκλήματος», υπογραμμίζοντας πως «η επιτυχία αυτή αποτελεί προϊόν του επαγγελματισμού και της εμπειρίας που έχουν οι Αστυνομικοί, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι με το φιλότιμό τους και τιμώντας τον όρκο που έχουν δώσει, είναι πάντα εδώ, δίπλα στον πολίτη, για να πατάξουν την εγκληματικότητα».

Μα αυτή ακριβώς δεν είναι η αποστολή τους; Αυτό ακριβώς δεν έπρεπε να κάνουν εφόσον εις βάρος του συλληφθέντα υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες; Προς τι τα συγχαρητήρια;

Εκτός αν η ανακοίνωση συνδέεται με τις πληροφορίες από την περιοχή ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση ασχολήθηκε μέσω διασυνδέσεων και ο ίδιος ο αρχηγός της Αστυνομίας και άρα τα συγχαρητήρια διαβάζονται ως… «τήρηση ισορροπιών».

Τέλος, θα είχε ενδιαφέρον να αναρωτηθεί κανείς αν θα εκδιδόταν η ίδια ανακοίνωση σε περίπτωση που στη θέση του φερόμενου ως δράστη ήταν κάποιος ντόπιος αντί για έναν αλλοδαπό.