+

ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΟΜΟΥΣ

Με κλείσιμο της εθνικής οδού, για πρώτη φορά σε αυτόν τον γύρο των κινητοποιήσεων, απάντησαν οι αγρότες της Κρήτης στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο. Από χθες η Κρήτη κόβεται κατά περιόδους στα δύο από το μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Ρεθύμνου στον κόμβο Ατσιπόπουλου, επάνω στον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης.

Οι αγρότες των γύρω περιοχών, από το Ρέθυμνο, το Αμάρι, αλλά και τον Μυλοπόταμο, έχουν κατεβάσει στον δρόμο εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι την οριστική απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ολιγόωρα μπλόκα στήθηκαν και σε άλλα δευτερεύοντα σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης, όπως στο Πινακιανό, που οδηγεί στα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου, αλλά και στην Παχειά Αμμο, στη διασταύρωση των δρόμων προς Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία.

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε εκ νέου κατάληψη του περιφερειακού καταστήματος του ΟΓΑ, ενώ οι αγρότες των Αστερουσίων έκοψαν κατά περιόδους την κυκλοφορία στον κόμβο των Πραιτωρίων.

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια οι αγρότες έστησαν μπλόκο στην εθνική οδό, στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών.

Κορύφωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Κρήτη αναμένεται την ημέρα της γενικής απεργίας, στις 4 Φλεβάρη, οπότε έχει προγραμματιστεί και παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.

(Κεντρική φωτογραφία: Η Κρήτη κόβεται κατά περιόδους στα δύο από το μπλόκο στον κόμβο Ατσιπόπουλου).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 29.01.2016