+

ΝΕΚΡΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Με τραγικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στην περιοχή του Γεροποτάμου του Δήμου Φαιστού, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί και οι τέσσερις αγνοούμενοι των οποίων το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ επέστρεφαν από γαμήλιο γλέντι.

Κατά το δεύτερο 24ωρο των ερευνών, οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να μπουν με πλωτά μέσα στο ποτάμι και ύστερα από πολύωρες προσπάθειες να εντοπίσουν το σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί το αυτοκίνητο, περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο από το οποίο είχε παρασυρθεί.

Οπως ανέφερε ο γενικός περιφερειακός διοικητής της Π.Υ. στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης, το όχημα εντοπίστηκε από πεζοπόρο τμήμα που ερευνούσε στις όχθες του ποταμού, ενώ την ίδια στιγμή πλωτά μέσα με δύτες επιχειρούσαν σε άλλο σημείο που είχε υποδειχθεί από κατοίκους – γνώστες της μορφολογίας του ποταμού.

Και οι τέσσερις επιβάτες βρέθηκαν στις θέσεις τους, ενώ η επιχείρηση ανάσυρσης διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Η τελευταία πράξη της τραγωδίας θα παιχτεί σήμερα στις 11, στις Αρχάνες, όπου θα κηδευτούν οι δύο γυναίκες, η 58χρονη μητέρα και η εικοσάχρονη κόρη, που κατάγονταν από την περιοχή.

*EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Στις 3.00 το μεσημέρι, στο χωριό Κρούστας Λασιθίου, θα κηδευτεί ο 29χρονος Κώστας Γιαννακάκης και η σύζυγός του Ροδούλα Τσαγκαράκη.

Τις ευχαριστίες του προς την Πυροσβεστική, την αστυνομία αλλά και τους κατοίκους που βοήθησαν με κάθε τρόπο εξέφρασε ο πατέρας του 29χρονου Κώστα Γιαννακάκη, καταγγέλλοντας ωστόσο την αδιαφορία των τοπικών αρχών και των αρμόδιων για τη μη εκτροπή της κυκλοφορίας από το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου που οδηγούσε στο νυχτερινό κέντρο όπου τελέστηκε ο γάμος.

«Σήμερα ο δρόμος είναι κλειστός και απαγορεύεται η διέλευση λόγω επικινδυνότητας, οι ντόπιοι το ξέρουν και δεν περνούν από κει όταν βρέχει, ωστόσο για τα δικά μας τα παιδιά δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση και κανένας δεν τα προστάτεψε», τόνισε ο Μανώλης Γιαννακάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι ευθύνες για τη συντήρηση του δρόμου αναζητούνται μεταξύ των τοπικών αρχών, του τοπικού Δήμου και της Περιφέρειας Κρητης, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης του συγκεκριμένου σημείου, προφανώς όμως… κατόπιν εορτής.

(Κεντρική φωτογραφία: Το αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ κατά το δεύτερο 24ωρο των ερευνών σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο από το οποίο είχε παρασυρθεί. *EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 19.02.2019