+

ΝΕΚΡΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ενας κτηνοτρόφος 56 ετών πέθανε στο Οροπέδιο Λασιθίου όταν επιχείρησε να μεταβεί στο ποιμνιοστάσιό του για να ταΐσει τα ζώα του. Ο άτυχος άνδρας ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης από το χωριό Καμινάκι για να μεταβεί στην περιοχή του Λιμνάκαρου και να φροντίσει τα ζώα του.

Ωστόσο, φτάνοντας εκεί, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπέστη καρδιακή ανακοπή, ενώ ο γιος του που ήταν μαζί του ειδοποίησε τις αρχές. Για τη μεταφορά του 56χρονου στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε στο πλησιέστερο σημείο όπου ήταν δυνατή η οδική πρόσβαση. Ωστόσο, στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδου, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εν τω μεταξύ, σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάζονται σε αρκετά χωριά στους Δήμους Οροπεδίου Λασιθίου, Καντάνου-Σελίνου και Πλατανιά Χανίων, ενώ απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε μεγάλο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης και ειδικά στις περιοχές με υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα.

Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε η διακοπή της κυκλοφορίας σε μέρος της εθνικής οδού που ενώνει κάθετα το βόρειο με το νότιο τμήμα του νομού Ηρακλείου εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης. Επίσης σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων καθώς και η κυκλοφορία ιδιωτικών οχημάτων χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας, τα φαινόμενα στην Κρήτη θα είναι έντονα και σήμερα το πρωί με χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 17.02.2021